TOTENHEM ČUVA ČETVRTO MESTO: ''Sveci'' imaju priliku da pobegnu sa dna

V.M.

18. 03. 2023. u 08:10

SAUTEMPTON dočekuje ''Pevce'' od 16 časova na ''Sent Merisu''.

ТОТЕНХЕМ ЧУВА ЧЕТВРТО МЕСТО: Свеци имају прилику да побегну са дна

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je preko nedelje imao priliku da pobegne sa dna, ali je pred svojim navijačima izgubio od Brentforda i tako ostao zacemtniran za dno. Sa druge strane, Totenhem je prošlog vikenda pogocima Kejna i Sona rutinski savladao Notingem forest sa 3:0. Gost je ispao iz svih ostalih takmičenja, tako da će u završnici sezone pun fokus ekipe Antonija Kontea biti na zadržavanju četvrtog mesta i plasmanu u Ligu šampiona iduće sezone.

Promena trenera je dobro došla domaćinu koji je na pet utakmica od kada je Seles zamenio Džounsa na klupi ostvario dve pobede, doživeo isto toliko poraza i remizirao sa Junajtedom. Sautempton je poslednji na tabeli, ali ima samo dva boda manje od Vest Hema i Lestera koji su prvi timovi iznad crte. Borba za osptanak će imati veliki broj učesnika ove sezone jer dvanaestoplasirani Palas ima samo pet poena više od ekipe sa ''Sent Merisa''. 

Najveći problem za ekipu sa juga Engleske je postizanje pogodaka jer su ''Sveci'' za sada tresli mrežu samo 20 puta, što je uz Vulverhempton i Everton najmanje golova u ligi.

Totenhem je podigao formu i na poslednje četiri ligaške utakmice ostvario tri pobede (protiv Vest Hema, Čelsija i Notingema) uz poraz od Vulverhemptona. Gost ima bod više od Njukasla koji se nalazi na petom mestu i najveći mu je rival u borbi za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona. ''Pevci'' su ove sezone nastupali u najeltinijem evropskom takmičenju, svoju odiseju završili su u osmini finala kada ih je izbacio Milan ukupnim rezultatom 1:0. 

Kao i prethodnih nekoliko godina uzdanica ekipe je Hari Kejn, sjajni kapiten engleske reprezentacije postigao je 20 golova za sada u Premijer ligi i samo je Holand ispred njega na listi strelaca. Navijače ekipe iz severnog Londona raduje i to što je prošlog vikend put do mreže pronašao i Hjon Min Son koji pruža slabe partije ove sezone i možda uspe da pronađe prepozantljivu formu u završnici prvenstva.

Ova dva tima su se susrela u prvom kolu kada je Totenhem rutinski slavio sa 4:1.

Domaćin će danas biti bez Lariosa i Livramenta.

Što se tiče gosta, Konte ne može da računa na Bentakura, Bisumu, Lorisa i Sesenjona. 

Očekujemo da Totenhem ostane neporažen na jugu Engleske i verujemo da neće biti mnogo golova.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)