BETIS PROTIV VILJAREALA POPRAVLJA UTISAK IZ LIGE EVROPE: Pelegriniju se obilo o glavu radovanje zbog Liverpulove "sedmice" junajtedu

O. M.

12. 03. 2023. u 10:30

DERBI utakmica 25. kola španske La lige igra se ove nedelje u Viljarealu gde domaći istoimeni klub dočekuje Betis iz Sevilje.

БЕТИС ПРОТИВ ВИЉАРЕАЛА ПОПРАВЉА УТИСАК ИЗ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Пелегринију се обило о главу радовање због Ливерпулове седмице јунајтеду

Foto: Profimedia

Biće to duel dve španske ekipe koje su tokom nedelje nastupile na evropskoj sceni. Ali, dok je Viljareal u Briselu izborio remi (1:1) koji mu daje dobre izglede pred revanš osmine finala Lige konferencija na svom terenu protiv Anderlehta, Betis je doživeo ubedljiv poraz od Mančester junajteda (4:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope, pa, iako u tom dvomeču ništa još nije gotovo, realno su male šanse ''zeleno-belih'' da nadoknade minus od tri gola.

Veliki je to udarac bio za trenera Manuela Pelegrinija, koji je kao nekadašnji menadžer Mančester sitija, izjavio da je uživao u demoliranju Mančester junajteda od strane Liverpula (7:0), da bi mu se samo nekoliko dana kasnije ta izjava obila o glavu jer je doživeo ubedljiv poraz od "crvenih đavola".

Viljareal je vezao dve pobede u La ligi pa bi novim trijumfom, u direktnom okršaju sa konkurentom za mesto koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone, smanjio zaostatak za njim na samo bod. Trenutno, Betis je peti sa 41 bodom, a Viljareal šesti sa 37. Što je ovim timovima još važnije, ni četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona nije daleko, pošto Real Sosijedad koji se trenutno tu nalazi ima samo tri boda više od Betisa. 

Ekipa iz Sevilje je u poslednjem kolu La lige ugostila madridski Real i izborila respektabilnih 0:0 i tako ostala oneporažena na četiri uzastopna meča, posle tri pobede nad Elčeom, Valjadolidom i Almerijom.

''Žutu podmornicu'' očekuje prilično težak rapsored, pošto u narednom periodu treba da gostuje Osasuni i Realu i da ugosti Sosijedad. Sve su to, računajući i Betis, ekipe iz gornjeg dela tabele, a izabranici Kikea Setjena ove sezone imaju očajan bilans sa timovima iz ovog društva - tri pobede i osam poraza.

Na poslednjem duelu ovih timova, u septembru, Rodri je jedinim golom na utakmici doneo tri boda Betisu. Prethodni susret na stadionu ''Keramika'' pripao je Viljarealu, koji je pobedio 2:0 golovima Holanđanina Danžume koji je ovog januara otišao na pozajmicu u Totenhem.

Betis je i dalje bez najboljeg igrača Nabila Fekira koji duže vreme vuče povredu kolena, dok će Vilijam Karvaljo meč propustiti zbog kartona. Sa druge strane, Viljareal će biti bez francuskog dvojca u veznom redu, Frensis Kokelan-Etjen Kapu.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,88) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave