ROJAL UNION SE VRAĆA NA STAZE STARE SLAVE: Četa Marka van Bomela bi da preokrene zaostatk iz prvog meča

V.M.

02. 03. 2023. u 09:30

ANTVERP dočekuje izabranike Karela Gerertsa u revanšu polufinala Kupa Belgije.

РОЈАЛ УНИОН СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Чета Марка ван Бомела би да преокрене заостатк из првог меча

Foto Profimedia

U prvom meču viđena je jako tvrda i borbena utakmica. Nije bilo puno prilika za gol ali prednost Rojal Unionu doneo je Niukop u 84. minutu i jedanestostruki prvak Belgije će imati težak zadatak da odbrani tu prednost na teškog neugodnom u Antverpenu. Pobednik dvomeča će u finalu ukrsititi koplja sa Mehelenom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Varegema.

Domaćin se nalazi u solidnoj formi, nakon tog poraza pre nesto više od mesec dana ostvario je dve pobede u ligi uz isto toliko remija. Trenutno je treći na tabeli belgijskog prvenstva i boriće se za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Antverpen je svoju avanturu u kupu započeo pobedom protiv Beverena nakon boljeg izvođena jedanaesteraca, a nakon toga su usledila dva rutinska trijumfa, prvo je savladan Standard sa 4:0, a zatim i Genk rezultatom 0:3. Ekipu sa klupe predvodi Mark van Bomel, bivši igrač PSV-a i Bajerna je bio poznat kao veoma borben fudbaler i pokušaće da vatru koju je posedovao kao igrač prenese danas na svoje izabranike. ''Crveni'' su ovo takmičenje osvojili osam puta u istoriji, poslednji put 2020. godine.

Nakon povratka u prvi ligu posle 48 godina prošle sezone i sjajnih nastupa u ligi, Rojal Union dokazuje da to nije bila slučajnost i ponovo igra odličan fudbal. Zauzima drugo mesto na tabeli belgijskog prvenstva, nadomak je finala u kupu, a sledeće nedelje će se sastati sa Union Berlinom u osmini finala Lige Evrope. Gost je bio sila u belgijskom fudbalu početkom 20. veka, osvojio je 11 titula prvaka Belgije uz dva kupa i sada se polako vraća na staze stare slave. Danas ima odličnu priliku da se plasira u finale u kojem bi se borio za svoj treći kup, prvi nakon 99 godina! U dosadašnjem toku takmičenja izbacio je Kapelen, Ostende i Genk.

Oba tima nemaju većih problema sa povredama i očekuje se da Gererts i van Bomel izvedu slične sastave na teren kao i u prvom susretu.

Pored polufinala ove ekipe su odigrale dva meča u prvenstvu, u prvom je slavio Antverp sa 4:2, a onda se Rojal Union revanširao sa 2:0.

Današnji protivnici su golgeterski raspoloženi ove sezone i verujemo da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave