UZBUNA U EMPOLIJU: Kako zaustaviti Napolijev pakleni duet

M.T.

25. 02. 2023. u 09:55

DOMAĆIN posledi put slavio pre mesec dana.

УЗБУНА У ЕМПОЛИЈУ: Како зауставити Наполијев паклени дует

Foto: Tanjug

Empoli nije u baš najboljoj formi, a na sve to domaćin će danas od 18 sati dočekati na stadionu ''Karlo Kastelani'' kaznenu ekspediciju u liku lidera šampionata Napolija, u okviru 24. kola Serije A.

Poslednju pobedu u italijanskom šampionatu Empoli je ostvario 23. januara kada je uspeo da iznadi Inter u Milanu. Činilo se da će to biti dobar podsticaj za tim Paola Zanetija, ali se dogodilo suprotno. Domaćin je u naredna četiri kola izgubio jednom i tri puta odigrao nerešeno, pre sedam dana je podelio bodove sa Fiorenitnom rezultatom 1:1. Remiji su praktično zaštitni znak Empolija pošto ih ima deset, najviše u čitavoj ligi.

Empoli je trenutno na 12. mestu u Seriji A sa 28 osvojenih bodova. U odnosu na prvi tim ispod crte Veronu ima 11 poena više i deluje da je makar pitanje opstanka rešio.

Napoli je u strašnoj formi praktično od starta sezone. U Seriji A Napolitanci su u prethodna 23 kola ostvarili čak 20 pobeda uz samo jedan poraz i dva nerešena rezultata, a jedini kiks imali su u Kupu Italije gde ih je eliminisao Kremoneze. U šampionatu su u seriji od sedam vezanih trijumfa i ubedljivo vode na tabeli sa 62 boda u odnosu na 47 koliko ima Inter na drugom mestu, a najjači aduti su Viktor Osimen i Hviča Kvarackelija. Ovaj dvojac je postigao 28 golova uz 12 asistencija. Spaletijev tim je i na pragu prolaska u četvrtfinale Lige šapiona pošto je preko nedelje u prvom meču u Frankfurtu savladao Ajntraht sa 2:0.

U tim Empolija vratio se Fabijano Parisi pošto je u prethodnom kolu protiv Fiorentine odradio meč suspenzije zbog kartona i ponovo će se naći na levom beku. Međutim, takođe zbog kartona će Empoli na ovom meču biti bez Žan Danijela Akpa i Filipa Bandinelija, pa će Paolo Zaneti morati da potraži alternative u sredini veznog reda. Matija Destro i dalje je povređen i ne zna se kad će se oporaviti.

Meč protiv Empolija biće treći za Napoli u poslednjih osam dana i za očekivati je da će Lučano Spaleti napraviti promene u startnoj postavi kako bi neke igrače makar malo odmorio. Mario Rui mogao bi da zameni Matijasa Oliveru na levom beku, dok bi Elif Elmas i Mateo Politano mogli da uskoče u startnu postavu umesto Pjotra Zjelinskog i Irvina Lozana.

Napoli je taj koji ima prednost u poslednjih deset mečeva ovih timova pošto je ostvario šest pobeda. Empoli je ostvari dvostruko manje trijumfa, dok je samo jedan meč ovih timova završen nerešenim rezultatom. U prvoj utakmici u seozni lider Serije A je slavio sa 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)