DA LI JE MOGUĆ PREOKRET NA ''ROAZON PARKU''? Zaostatak iz prvog meča nije nenadoknadiv

V.M.

23. 02. 2023. u 10:35

REN juri minus od jednog gola u revašu protiv Šahtjora.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋ ПРЕОКРЕТ НА РОАЗОН ПАРКУ? Заостатак из првог меча није ненадокнадив

Profimedia

Na susretu pre sedam dana ukrajinski predstavnik je poveo 2:0 golovima Kriskiva i Bondarenka, ali je Karl Toko Ekambi smanjio zaostatak i tako obezbedio Renu nadu da može da potpunog preokreta na današnjoj utakmici.

''Crveno-crni'' su za vikend ponovo pokazali koliko su jaki na svom terenu i savladali su Klermon bez većih problema sa 2:0. Ren je ubedljivo najbolji domaćin u Ligi 1, na 13 utakmica kod kuće ostvario je 11 pobeda i doživeo samo dva poraza. Trenutno je peti na tabeli francuskog prvenstva i očekuje ga borba za plasman u Evropu iduće sezone. Što se tiče Lige Evrope, izabranici Bruna Ženesioa su u grupi ''B'' zauzeli drugo mesto sa 12 osvojenih bodova. Mogli su do prve pozicije u poslednjem kolu, ali su remizirali sa AEK-om iz Larnake na ''Roazon parku'' rezultatom 1:1.

Sa druge strane, Šahtjor je do ovog takmičenja došao preko Lige šampiona, jer je u njoj završio kao trećeplasirani u grupi ''F''. Ukrajinci su u najeltinijem evropskom takmičenju ostvarili pobedu, tri remija i dva poraza, što nije bilo dovoljno za prolaz. Pošto mu se domaće prvenstvo prvenstvo ne igra, gost je formu održavao preko prijateljskih utakmica. U proteklih mesec dana je odigrao čak pet duela u kojima je upisao pobedu, poraz i čak tri remija. Četa Igora Jovićevića će biti odmorna za ovaj meč i potrudiće se da sačuva prednost koju je stekla pre sedam dana.

Pre ovosezonskih obračuna, ove dve ekipe su koplja poslednji put ukrstila davne 2005. takođe u Ligi Evrope, u grupnoj fazi slavila je ekipa iz Donjecka sa 0:1.

Domaćin će biti bez Asinonja, Zeke, Terijea i Traorea.

Igor Jovićević večeras nema većih problema sa povredama i jedini koji će izostati su Šved i Kornienko.

Očekujemo da vidimo jednu jako interesantnu utakmicu, verujemo da je Ren kvalitetnija ekipa i da će pred svojim navijačima uspeti da nadoknadi minus iz prvog susreta i da će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u finalu ABA lige nakon što je u prvoj utakmici, pred svojom publikom u nekadašnjem "Pioniru", pobedila Partizan - konačan rezultat bio je 83:82 posle mnogo uzbuđenja i dvoiposatne košarkaške drame. Isti rivali će u istom, skroz crveno-belom ambijentu, igrati u sredu od 19.30, a šampion "Jadrana" će postati ekipa koja dođe do tri trijumfa.

13. 05. 2024. u 23:01 >> 23:01

Komentari (0)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!