ROMA SE VRAĆA NA POZICIJU KOJA VODI U LIGU ŠAMPIONA: Ekipa iz grada ljubavi sve bliža begu iz zone ispadanja

V.M.

19. 02. 2023. u 19:41 >> 19:42

''ĐALOROSI'' dočekuju Veronu u utakmici 23. kola Serije A.

РОМА СЕ ВРАЋА НА ПОЗИЦИЈУ КОЈА ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Екипа из града љубави све ближа бегу из зоне испадања

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin je prošlog vikenda propustio priliku da se popne na treće mesto kada je remizirao sa Lećeom 1:1 i danas će se potruditi da se vrati na pobedničke staze protiv razigranog protivnika. Verona igra veoma dobro, savladala je Salernitanu sa 1:0 i ima samo dva boda manje od Specije koja je prvi tim iznad crte.

Roma je preko nedelje gostovala u Salcburgu i doživela je poraz na prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Izabranici Žozea Morinja su stvarali šanse koje je Ejbraham propuštao, kaznio ih je Kapaldo u zavrpnici susreta i sada će morati da jure preokret na svom terenu. Što se tiče Serije A, Roma je peta na tabeli sa 41. osvojenim bodom, isto poena ima Atalanta, dok tri više ima Milan, tako da ''vučicu'' očekuje veoma interesantna borba za plasman u Ligu šampiona.

Gost je neporažen na poslednje četiri ligaške utakmice u kojima je upisao dve pobede uz isto toliko remija. Gol odluke protiv Salernitane postigao je Ngonge na asistenciju Darka Lazovića. Srpski reprezentativac je nastavio sa sjajnim nastupima u drugom delu prvenstva, u 2023. godine je postigao tri gola i podelio isto toliko asistencija. Ključ buđena ekipe je bio dolazak Marka Zafaronija na klupu, italijanski stručnjak je pronašao pobedničku formulu i malo mu fali da izvuče klub iz grada ljubavi izvan zone ispadanja.

Na susretu ovih timova u prvom delu sezone viđena je pobeda Rome, ''đalorosi'' su slavili nakon preokreta rezultatom 1:3.

Domaćin će biti bez Darboa, dok je pod znakom pitanja nastup Paola Dibale.

Zafaroni u prestonici neće moći da računa na Henrija, a neizvesni su nastupi Hrustića, Velosa i Đurića.

Očekujemo da Roma osvoji sva tri boda i učvrsti svoje mesto u vrhu tabele.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade