MARSELJU LIDER NE SME DA JOŠ VIŠE DA POBEGNE: Tuluz čeka goste skoro bezbrižan

M.T.

19. 02. 2023. u 11:10

OBA tima pobedila u prethodnom kolu.

МАРСЕЉУ ЛИДЕР НЕ СМЕ ДА ЈОШ ВИШЕ ДА ПОБЕГНЕ: Тулуз чека госте скоро безбрижан

Foto: Profimedia

Marselj uporno drži korak sa PSŽ-om, a na ruku mu ide i nešto slabija forma ''svetaca'' od starta nove godine i tim Igora Tudora želi da protiv Tuluza večeras od 20.45 na stadionu ''Tuluz'' u okviru 24. kola francuskog šampionata iskoristi svaku priliku koja mu se pruži.

Domaćin je prošlu godinu završio na najgori mogući način, ubedljivim porazom upravo od Marselja sa 6:1. Međutim, tim Filipa Montanja u novoj godini potpuno drugačije deluje na terenu i za sada na deset odigranih mečeva u svim takmičenjima ima samo jedan poraz i to od lidera francuskog prvenstva. Taj poraz je Tuluz pretrpeo pre dve nedelje, a u međuvremenu se plasirao u četvrtfinale Kupa Francuske pobedom protiv Remsa sa 3:1, a zatim je u prethodnom kolu Lige 1 bio bolji od Rena identičnim rezultatom.

Trenutnodomaćin zauzima 11. poziciji na tabeli sa 32 osvojena boda, dva manje od Remsa koji je na 10. mestu. Tuluz je 13 bodova daleko od zone ispadanja i  brigu oko opstanka je skoro pa prebrinuo.

Poput Tuluza, Marselj je takođe u 2023. doživeo samo jedan poraz i to u pretprošlom kolu Lige 1 protiv Nice. Ipak, tim Igora Tudora brzo se pribrao i prvo u osmini finala Kupa Francuske eliminisao PSŽ, da bi zatim u prvenstvu savladao Klermon i brzo se vratio na pobednički kolosek.

Na tabeli gost je trenutno na drugom mestu sa 49 bodova, pet manje od vodećeg Pariz Sen Žermena i nema sumnje da će se Tudorova ekipa do poslednjeg promila šanse boriti za titulu. Ipak, Marselj mora da vodi računa o mestu u Ligi šampiona pošto ima samo dva boda više od trećeplasiranog Monaka i tri od Lansa koji na četvrtom mestu.

Filip Montanje nema prevelikih problema sa povredama igrača pošto su odsutni samo Ris Helej i Kevin Keben, dok na sve ostale može da računa za utakmicu protiv Marselja. Montanje je u prethodnom kolu protiv Rena krenuo sa četvoricom novih startera koji nisu počeli meč kupa protiv Remsa i moguće je da bude novih promena i večeras.

U Marselju neće biti Samuela Žigoa koji se povredio i morao da bude zamenjen u drugom poluvremenu utakmice protiv Klermona, on se pridružio Amine Haritu, Pedru Ruizu i Nunjo Tavarešu koji su od ranije van stroja.

Kao što smo već napomenuli, u prvom meču ova dva tima u sezoni, odigranom na samom kraju prošle godine, Marselj je bio ubedljiv sa 6:1, a to mu je bila sedma pobeda na poslednjih deset utakmica protiv Tuluza koji je poslednji put slavio protiv današnjeg protivnika u prvenstvu početkom marta 2012. Tri meča od poslednjih deset ovih ekipa su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)