KADIZ U NEPRESTANOJ BORBI ZA OPSTANAK: Za Katalonce još uvek ima vremena

M.T.

10. 02. 2023. u 10:15

OBA kluba su u promenljivoj formi.

КАДИЗ У НЕПРЕСТАНОЈ БОРБИ ЗА ОПСТАНАК: За Каталонце још увек има времена

Foto: Profimedia

Fudbaleri Kadiza od početka sezone su praktično bez prestanka u zoni borbe za opstanak, a u identičnoj situaciji su i pred meč protiv Đirone na stadionu ''Nuevo Mirandilja'', kojim će biti otvoreno 21. kolo La Lige večeras od 21 sat.

Klub iz Andaluzije krenuo je na trenutak da podiže formu početkom godine, ali je u poslednja tri kola dva puta poražen od Sevilje i prethodnog vikenda od Atletik Bilbaoa. Osim toga Kadiz je uspeo da ostvari i po dve pobede i remija, ali mu to nije mnogo promenilo situaciju u šampionatu.

Ekipa trenera Serhija Gonzalesa nalazi se na 18. mestu, prvom ispod crte, sa 19 bodova, jednim manje od Valensije koja je prva van opasne zone. Ipak, situacija se u La Ligi brzo menja pošto je Kadiz udaljen samo četiri boda od Selte Vigo koja je trenutno 12.

Za razliku od svog današnjeg rivala, Đirona je u prethodnom kolu uspela da savlada Valensiju minimalnim rezultatom posle dva uzastopna poraza, a ima identičan učinak Kadizovom od početka godine u La Ligi pošto je ostvarila još jednu pobedu i dva remija.

Ekipa trenera Mičela za sada je u prilično dobroj situaciji pošto se nalazi na 11. poziciji na tabeli sa 24 osvojena boda, jednim više u odnosu na Seltu i Valjadolid, dok Majorka na 10. mestu trenutno beži za četiri boda. Đirona ima samo pet bodova više od zone ispadanja, ali bi pobedom večeras mogla da stvori pristojnu zalihu za nastavak sezone.

Tim Kadiza biće jači u ovom meču za Rubena Alkaraza koji je odradio suspenziju, ali domaćin i dalje ima veliki broj odsutnih igrača zbog povreda, tako da trener Serhio Gonzales ne može da računa na Hose Marija, Fedea San Emeterija, Davida Gila, Huana Kalu, Viktora Ćusta i Hosebu Zaldua. Očekuje se da Gonzales neće praviti previše izmena u odnosu na tim koji je igrao protiv Atletik Bilbaoa.

U Đironi se vraća posle odrađene suspenzije Arno Martinez, ali neće biti Kristijana Stuanija koji mora da odradi meč suspenzije zbog kartona, dok zbog povreda u timu nisu Jan Kouto, David Lopez, Reinije i Ibrahima Kebe.

Ovo će biti deveti put da Kadiz i Đirona igraju međusobno, a drugi put u elitnom rangu španskog fudbala pošto je jesenas prvi meč u La Ligi završen remijem. Oba kluba imaju po tri pobede, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. Samo jednom je na mečevima Kadiza i Đirone postignuto više od tri gola, a Kadiz nije pobedio Đironu od 2019. odnosno u poslednja tri meča.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)