''MERSISAJD DERBI'': Može li Everton predvođen novim trenerom da iznenadi poljuljani Liverpul?

V.M.

13. 02. 2023. u 14:06 >> 14:06

NOVI obračun velikih rivala, 242. u istoriji.

МЕРСИСАЈД ДЕРБИ: Може ли Евертон предвођен новим тренером да изненади пољуљани Ливерпул?

FOTO: Tanjug

Liverpul se nalazi u veoma lošoj seriji, nema pobedu na poslednje četiri ligaške utakmice i ima odličnu priliku da protiv najvećeg rivala upiše tri boda na ''Enfildu''. Što se tiče Evertona, od kada je zaseo na klupu Šon Dajš, doneo je samo pozitivne stvari, atmosfera u klubu se popravlja, kao i nastupi na terenu, što se i videlo u prošlom kolu kada su ''karamele'' šokirale lidera Premijer lige, Arsenal, rezultatom 1:0.

Klopova četa je u ozbiljnom problemu i ne pamti se kada su ''redsi'' ovako loše igrali pod nemačkim stručnjakom. Poslednju pobedu ostvarili su protiv Lestera krajem prošle godine, nakon toga usledili su porazi od Brentforda, Brajtona i Vulvsa uz remi sa Čelsijem. Ono što najviše brine navijače domaćina je podatak da je Liverpul na ta četiri susreta postigao samo jedan gol, protiv ''pčelica'', što znači da nije zatresao mrežu punih 310 minuta!

Klop je na pres-konferenciji izjavio da je on najveći krivac za slabe igre ekipe i da ne treba napadati igrače već njega jer on preuzima punu odgovornost. Domaćin se nalazi na razočaravajućem desetom mestu.

Everton je udahnuo svež vazduh i motivisan dolazi na ''Enfild'' na kojem je slavio samo jednom na prethodnih deset gostovanja. ''Karamele'' su prošlog vikenda slavile protiv Arsenala golom Tarkovskog, odmah se video pečat Šona Dajša na igra ekipe i navijači su veoma optimistični što se tiče budućnosti kluba. Gost je trenutno 18. na tabeli i pobedom na večerašnjem susretu može pobeći iz zone ispadanja.

Ovo će biti 242. ''Mersisajd derbi'' u istoriji, Liverpul ima prednost sa 97 pobeda u odnosu na 67 trijumfa Evertona, a viđeno je i 77 remija. Ove sezone je već odigran jedan derbi u utakmici šestog kola kada su veliki rivali podelili bodove, 0:0.

Klop ne može da računa na Luisa Dijaza, Konatea i Artura, dok su pod znakom pitanja nastupi Žote, Virdžila van Dajka, Firmina i Tijaga Alkantare. Everton će biti bez Patersona i Taunzenda, a neizvesni su Kalvert-Luin, Garner i Kin.

Očekujemo jednu tvrdu, borbenu utakmicu u kojoj verujemo da neće biti puno golova.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)