LIGA ŠAMPIONA KUCA NA VRATA ''ANOETE'': Baskijci pobedom učvršćuju poziciju u vrhu tabele

V.M.

13. 02. 2023. u 09:00

ESPANjOL dočekuje Real Sosijedad u poslednjoj utakmici 21. kola La lige.

ЛИГА ШАМПИОНА КУЦА НА ВРАТА АНОЕТЕ: Баскијци победом учвршћују позицију у врху табеле

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Katalonci se nalaze u borbi za opstanak, imaju bod više od Valensije koja je prvi tim ispod crte i ako bi danas trijumfovali, popeli bi se na pristojno 14. mesto. Što se tiče Sosijedada trenutno je treći na tabeli, upao je u malu krizu i nije postigao gol na poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, tako da je ovo gostovanje prava prilika za Baskijce da se vrate na pobedničke staze.

Domaćin igra dosta solidno nakon pauze, na poslednjih pet ligaških susreta ima dve pobede, isto toliko remija i samo jedan poraz. Minulog vikenda podelio je bodove sa Osasunom, 1:1. Katalonci su neporaženi na poslednje tri utakmice kod kuće i večeras će pokušati da produže taj niz. Klub iz Barselone je bio aktivan u prelaznom roku, ekipu su pojačali Pačeko, Montes i Gragera.

Sosijedad ima sezonu iz snova. Nalazi se u samom vrhu La lige i pruža odlične partije u Ligi Evrope u kojoj je zauzeo prvo mesto u grupi ''E'' i tako se direktno plasirao u osminu finala takmičenja. Što se tiče prvenstva, Baskijce je krasila sjajna forma krajem prve i početkom druge polusezone, imali su seriju od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima koja je prekinuta porazom od Barselone u Kupu kralja. ''Plavo-beli'' su za sada osvojili 39 bodova i trijumfom na večerašnjem susretu se mogu odvojiti na čak plus devet u odnosu na petoplasirani Betis.

Na poslednjih pet duela ovih timova prednost ima Sosijedad, izabranici Imanola Alguasila su slavili čak četiri puta, dok je viđen i jedan trijumf Espanjola.

Domaćin će biti bez Bare, Gorija, Pedrose, Hoselua i Pjer-Gabrijela.

Alguasil u Kataloniji neće moći da računa na Čoa, Elustonda, Gorosabela, Merkelanza, Pačeka, Davida Silvu, a odsutno će biti i najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Umar Sadik koji se i dalje oporavlja od povrede koju je zaradio početkom septembra.

Očekujemo da gost ostvari pobedu, odnese sva tri boda sa ''RSDE stadiona'' i tako napravi veliki korak ka povratku u Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)