MALI DERBI KATALONIJE: Đirona pokušava da zaustavi raspoloženu Barselonu

M.T.

28. 01. 2023. u 09:47 >> 09:47

EKIPA Ćavija Ernandeza je u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima.

МАЛИ ДЕРБИ КАТАЛОНИЈЕ: Ђирона покушава да заустави расположену Барселону

FOTO: AP

Tačno na polovini španskog prvenstva, u 19. kolu La Lige Đrona će danas od 16.15 u malom katalonskom derbiju dočekati na stadionu ''Montilivi'' , Barselonu, lidera prvenstva.

Povratnička sezona Đirone u La Ligi, može se reći, za sada ide prilično dobro. Mičelovi puleni su doživeli samo jedan poraz u poslednjih osam mečeva u španskom šampionatu, tačnije bili su u seriji od sedam mečeva bez poraza, da bi u prethodnom kolu minimalnu pobedu ostvario Viljareal i to tek penalom duboko u sudijskoj nadoknadi, u 90+11. minutu, pa su praktično u poslednjim trenucima meča ostali bez jednog boda.

Sa učinkom od pet pobeda, šest remija i sedam poraza, Đirona se nalazi na 12. mestu u La Ligi sa 21 osvojenim bodom, pet manje u odnosu na Atletik Bilbao koji je trenutno osmi. Ipak, ekipa trenera Mičela nije previše daleko ni od opasne zone, pošto ima četiri boda više od Valjadolida, prvog tima koji se nalai ispod crte koja garantuje opstanak u elitnom društvu.

U novoj godini Barselona je u sjajnoj formi pošto je u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima i pokušaće da protiv Đirone stigne i do osmog trijumfa, a poslednji poraz je doživela još krajem oktobra od minhenskog Bajerna u Ligi šampiona. U prethodnom kolu La Lige Barselona je savladala Hetafe minimalnim rezultatom, da bi pre tri dana takođe minimalnom pobedom protiv Real Sosijedada obezbedila plasman u polufinale Kupa kralja.

Ekipa Ćavija Ernandeza na prvoj je poziciji u šampionatu sa 44 boda, tri više od Real Madrida, dok je treći Real Sosijedad sa šest bodova manje pa je Barselona pod pritiskom moranja da pobedi kako ne bi dozvolila velikom rivalu da se potpuno poravna sa njom na tabeli u pokušaju da posle tri sezone osvoji titulu šampiona Španije.

Đirona će na meču protiv Barselona biti bez Davida Lopeza, Reinijea i Ibrahima Kebe zbog povreda, dok Mičel ne može da računa ni na Santijaga Buena koji je u prethodnom kolu protiv Viljareala zaradio crveni karton. Verovatno trener domaćih neće previše menjati u odnosu na tim koji je odigrao prilično dobar meč protiv Viljareala, a očekuje se da Buenu zameni Havi Hernandez.

Što se tiče povređenih igrača Ćavi Ernandez nema kadrovskih problema, ali će dva igrača ipak izostati. Robert Levandovski i Feran Tores neće igrati protiv Đirone pošto im je preostao još samo današnji meč kako bi odradili suspenziju.

Ovo će biti tek deveti meč između Đirone i Barselone, a Katalonci su uspešniji sa šest pobeda, dok je Đirona uspela da ostvari jedini trijumf u prijateljskom meču 2019.godine, a jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest