SVE ĆE BITI U NJEGOVOM ZNAKU: Sebastijan Ale debituje za Dormtund posle borbe sa rakom

M.T.

22. 01. 2023. u 08:57 >> 08:57

POČINjE Augzburgova borba za opstanak.

СВЕ ЋЕ БИТИ У ЊЕГОВОМ ЗНАКУ: Себастијан Але дебитује за Дормтунд после борбе са раком

Foto: Profimedia

Borusija Dortmund krenuće danas od 15.30 u drugi deo sezone kao domaćin ekipi Augzburga na stadionu ''Signal Iduna Park'' u okviru 16. kola Bundeslige, a najvažnije za ''milionere'' je da što pre zaborave loše novembarske rezultate i na debiju izlečenog Sebastijana Halera upišu nove bodove.

Borusija Dortmund imala je veoma lošu završnicu prvog dela šampionata uoči pauze zbog Svetskog prvenstva. ''Milioneri'' su dobro počeli novembar remijem i pobedom, da bi zatim vezali dva poraza od Volfsburga i Borusije Menhengladbah što je prilično uzdrmalo njihove šampionske ambicije. Dortmund je pao na sedmo mesto i trenutno ima meč manje i deset bodova manje od vodećeg Bajerna iz Minhena, a toliki zaostatak se prethodnih sezona pokazao kao nenadoknadiv. Ipak, ''milionerima'' ostaje borba za plasman u Liug šampiona pošto je četvrtoplasirani Frajburg udaljen pet bodova.

Današnji meč je posebno značajan za Sebastijana Alea koji će debitovati u zvaničnom meču. Napadač koji je pristigao iz Ajaksa malo po potpisivanju ugovora je saznao da boluje od raka testisa i odmah je počeo sa lečenjem a nekoliko meseci kasnije je ponovo na terenu. U poslednjoj prijateljskoj utakmici protiv Bazela je zaigrao i postigao het-trik za svega sedam minuta.

Augzburg se nalazi u velikom problemu pošto u poslednjih sedam kola u Bundesligi nema pobedu, a nova godina je prilika za ekipu Enrika Maena da okrene novi list. Iako je tek na 15. poziciji, prvoj iznad crte sa 15 bodova koliko ima i Štutgart, prvi tim ispod crte, Augzburg je jedan od najboljih timovima kada su u pitanju gostovanja, ali su zato i među najlošijim što se tiče igranja pred svojim navijačima. Veliki problem Augzburga je što ne ume da sačuva vođstvo pošto su gubili mečeve kada prvi povedu.

Sebastijan Ale će debitovati za Borusiju, ali Edin Terzić ima nekoliko problema pošto neće igrati Toma Menije i Mateu Mori Bauza zbog povreda, dok su se tokom munijalske pauze od povreda oporavili Mahmud Daud, Marko Rojs i Marijus Volf i trebalo bi da budu na terenu.

Mnogo problema sa izostancima ima trener Augzburga Enriko Masen pošto u timu neće biti Niklasa Dorša, Tobijasa Štrola, Jaga i Andrea Hana zbog povreda, dok se od bolesti oporavljaju Julijan Baumgartner i Mads Pedersen. Mergim Beriša neće igrati zbog žutih kartona.

Borusija Dormtund je sa šest pobeda u poslednjih deset mečeva uspešnija od Augzburga koji je ostvario dva trijumfa, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. Poslednji put je Augzburg kao gost savladao Borusiju 2015.godine.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024