ROMA SE POBEDOM PRIBLIŽAVA VRHU TABELE: Viola je tvrd orah u poslednje vreme

V.M.

15. 01. 2023. u 11:46

''VUČICA'' dočekuje Fiorentinu u utakmici 18. kola Serije A.

РОМА СЕ ПОБЕДОМ ПРИБЛИЖАВА ВРХУ ТАБЕЛЕ: Виола је тврд орах у последње време

Foto: Profimedia

Oba tima su preko nedelje zabeležila pobede u Kupu Italije, igraju dobro nakon pauze i sigurno da nas očekuje zanimljiva utakmica. Domaćin je sedmi na tabeli sa 31. osvojenim bodom, dok je gost deveti sa osam poena manje.

Roma je u dobrom ritmu, nakon Svetskog prvenstva je savladala Bolonju sa 1:0, zatim je izvukla bod sa gostovanja Milanu, 2:2, a u preko nedelje je u okviru Kupa Italije savladala Đenovu rezultatom 1:0, gol odluke postigao je Paolo Dibala. Popularni ''dragulj'' je glavni igrač ekipe koja se veoma mučila bez njega na terenu. ''Đalorosi'' zaostaju šest bodova za četvrtoplasiranim Interom ali su odigrali i meč manje od ''neroazura''. Glavni cilj ekipe je povratak u Ligu šampiona i to će biti teško ostvariti u veoma interesantnoj borbi za to četvrto mesto. Dobra stvar za ''vučicu'' je povratak Žožea Morinja koji je odradio suspenziju i sada će ponovo predvoditi ekipu sa klupe.

Fiorentina takođe pruža dobre partije u poslednje vreme. U poslednje tri utakmice savladala je Sasuolo i Samdoriju i remizirala je sa Moncom. Tu pobedu protiv ekipe Dejana Stankovića ostvarila je preko nedelje pogotkom Antonina Baraka i na taj način se plasirala u četvrtfinale Kupa Italije. Luka Jović je zatresao mrežu na utakmici ali je intervencijom VAR-a gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Izabranici Vinćenca Italijane igraju promenljivo na gostovanjima ove sezone, na osam utakmica pokupili su isto toliko bodova. Viola bi pobedom na ovom meču mogla da se približi vrhu tabele i tako pojuri neko od mesta koje vodi u Evropu.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima domaćin, Roma je slavila četiri puta na prethodnih pet susreta ovih timova, a viđen je i trijumf Fiorentine.

Morinjo na ovom meču ne može da računa na Darboa, Vajnalduma i Ibanjeza koji preskače ovaj meč zbog suspenzije.

Gost će biti bez Artura Kabrala, Marineza Kvartre i Sotila, dok je pod znakom pitanja Mandragora.

Očekujemo dobru utakmicu sa dosta prilika za gol i verujemo da će Žoze Morinjo na svom povratku pred punim tribinama ''Olimpika'' voditi svoj tim do pobede.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna