OBRAČUN DVE NAJGORE EKIPE U SERIJI A: Ne zna se kome su potrebniji bodovi

V.M.

09. 01. 2023. u 08:03

VERONA dočekuje Kremoneze u duelu dve poslednjeplasirane ekipe Serije A.

ОБРАЧУН ДВЕ НАЈГОРЕ ЕКИПЕ У СЕРИЈИ А: Не зна се коме су потребнији бодови

Foto: Profimedia

Nakon što je nekoliko godina bila stabilan prvoligaš, Verona se raspala ove sezone. Klub je doživeo drastičan pad od odlaska trenera Igora Tudora i trenutno zauzima poslednje mesto sa samo šest osvojenih bodova. Ni gost nije ništa bolji. Kremoneze se vratio u Seriju A nakon dugog niza godina, ali izgleda da se neće dugo zadržati u njoj, pretposlednji je sa poenom više od današnjeg protivnika.

Verona je u prošlom kolu prekinula katastrofalan niz od deset vezanih poraza kada je remizirala sa Torinom. Čak je i povela na toj utakmici pogotkom Milana Đurića, ali je Mirančuk sjajnim udarcem van kaznenog prostora poravnao rezultat. Domaćin je ostvario samo jednu pobedu u dosadašnjem delu sezone i to je bilo u petom kolu kada je savladao Sampdoriju sa 2:1. Ekipa je sezonu započela sa Gabrijeleom Ćofijem na klupi koji je brzo dobio otkaz, nakon njega je Salvatore Boketi privremeno vodio tim, a za vreme pauze je Marko Zafaroni postavljen za stalnog trenera. U redovima ''plavo-žutih'' nalaze se dva srpska reprezentativca, Ivan Ilić i Darko Lazović. Prvi je upisao osam, a drugi 12 nastupa za klub u dosadašnjem toku takmičenja.

Kremoneze i dalje nema pobedu u prvenstvu ove sezone! Zabeležio je sedam remija i doživeo devet poraza. Nakon pauze odigrao je jako dobro protiv Juventusa, čak je i postigao golove koji su poništavani uz pomoć VAR-a, ali je na kraju Milik sjajnim slobonjakom doneo sva tri boda ''staroj dami''. Glavni problem izabranika Masimilijana Alvinija je napad, domaćin je postigao samo 13 golova za sada i jedino je Sampdorija našeg Dejana Stankovića manje puta tresla mrežu u Seriji A.

Ova dva tima su se poslednji put u zvaničnim takmičenjima sastala u sezoni 2018/2019. kada su nastupali u Seriji B. Obe utakmice su završene podelom bodova.

U sastavu domaćina mogući su izostanci Faraonija, Kortinovisa, Lazanje i Prazelika.

Alvini neće moći da računa na Aćelu, Askasibara, Kirikeša i Radua.

Ne zna se kome su potrebniji bodovi, prvi tim iznad crte je Specija sa 14 poena i obe ekipe će na današnjem meču juriti pobedu, tako da očekujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”