REN BI POVRATAK NA POBEDNIČKI PUT: Nica razmišlja isto

M.T.

02. 01. 2023. u 10:30

DOMAĆIN je poražen u prethodnom kolu.

РЕН БИ ПОВРАТАК НА ПОБЕДНИЧКИ ПУТ: Ница размишља исто

Foto Profimedia

Renova sjajna serija završena je u prethodnom kolu pošto je Rems uspeo da osvoji sva tri boda, ali će ekipa trenera Bruna Ženesija večeras od 21 sat u okviru 17. kola francuskog šampionata na stadionu ''Roazon park'' protiv Nice probati da se što pre oporavi od neuspeha.

Fantastično je igrao Ren ove sezone, naročito od poraza koji je doživeo krajem avgusta od Lensa. Od tog trenutka crveno-crni nijednom nisu napustili teren pognute glave. Čak 17 utakmica je Ren osvajao jedan ili tri boda, sve do prvog kola po povratku na teren posle pauze zbog Mundijala u Kataru. Rems je bio posebno raspoložen i uspeo je da ostvari trijumf.

Bio je to prvi poraz Rena koji je čak i u tri prijateljska meča tokom pauze ostvario sve tri pobede, ali je serija jednom morala da se završi. Ren se trenutno nalazi na petom mestu u šampionatu sa 31 osvojenim bodom i ta mu pozicija garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali s obzirom da mu Monako i Marselj beže samo dva boda na četvrtoj i trećoj poziciji, Ženesijeva ekipa ima priliku i za mnogo bolji rezultat na kraju sezone.

Nica trenutno ima seriju od osam utakmica bez poraza i konačno tim sa rivijere igra blizu onog nivoa koji su navijači očekivali kada je trošen novac na pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka. U prethodnom kolu međutim Nica nije uspela da dođe do trijumfa pošto je remizirala bez golova sa Lensom.

Bio je to šesti remi Nice u sezoni koja se trenutno nalazi na 10. poziciji na tabeli sa 21 osvojenim bodom i još uvek ima šanse da kroz domaći šampionat možda i obezbedi izlazak u evropska takmičenja.

Vezista Rena Baptist Santamarija dobro napreduje sa oporavkom od povrede, ali još je rano da bude u timu za ovaj meč, dok je pod znakom pitanja učešće Desire Dua i Lorenca Asinjona zbog problema sa povredama i za njihovo eventualno igranje će poslednju reč dati lekari. U tim se vraća Lovro Majer koji je dobio dodatno vreme za odmor zbog igranja sa Hrvatskom u završnici na Svetskom prvenstvu. Što se tiče Nice, Marcin Bulka i Jusef Atal neće igrati potiv Rena zbog povrede, ali se oporavio Matija Viti koji će biti u timu. Još uvek nije sigurno da li će Aron Remzi biti spreman za ovaj meč pošto je propustio utakmicu protiv Lensa.

Ren je uspeo samo jednom da savlada Nicu u prethodnih deset međusobnih mečeva ove dve ekipe, dok je tim sa rivijere uspeo da ostvari pet pobeda, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)