EVERTON MORA DA OSVAJA BODOVE NA ''GUDISONU'' AKO ŽELI OPSTANAK: Gosti iz Brajtona su u dobrom ritmu

V.M.

03. 01. 2023. u 10:25

BRAJTON gostuje u Liverpulu u okviru 19. kola Premijer lige.

ЕВЕРТОН МОРА ДА ОСВАЈА БОДОВЕ НА ГУДИСОНУ АКО ЖЕЛИ ОПСТАНАК: Гости из Брајтона су у добром ритму

FOTO: AP

Everton je uspeo da odnese bod sa gostovanja Mančester sitiju i ohrabren tim rezultatom pred svojim navijačima traži nove poene. Brajton se nalazi u solidnoj formi i u prethodnih pet kola osvojio je devet bodova.

Izabranici Franka Lamparda su remizirali sa Sitijem prošle nedelje i sada će želeti da taj neočekivani bod nagrade dobrim nastupom na svom terenu. ''Građani'' su poveli na toj utakmici golom Holanda, ali je Grej poravnao rezultat sredinom drugog poluvremena i Everton je uspeo da izdrži do kraja. Domaćin je trenutno 16. na tabeli sa 15 osvojenih poena, što znači da ima samo bod više od Foresta koji je prvi tim ispod crte. ''Karamele'' su igrale osam puta na ''Gudisonu'' ove sezone i zabeležile su dve pobede uz isto toliko remija i četiri poraza.

Brajton igra dobro i zauzima deveto mesto na tabeli Premijer lige. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru, savladao je Sautempton sa 1:3, a u poslednjoj ligaškoj utakmici 2022. godine Arsenal je bio bolji od njega rezultatom 2:4. Gosta je početkom sezone napustio dugogodišnji trener Grejam Poter, koji je otišao u Čelsi, a njegovo mesto zauzeo je Roberto de Zerbi. Italijan je beležio slabe rezultate u početku, ali je nakon toga konsolidovao ekipu koja sada pruža solidne partije. ''Galebovi'' su na osam gostovanja do sada osvojili 13 bodova. U prethodnih pet kola Brajton je zabeležio tri pobede i dva poraza.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta između ovih ekipa viđene su tri pobede Evertona uz remi i trijumf Brajtona. Vredi napomenuti da je na prethodnih pet susreta na ''Gudisonu'' između ovih ekipa domaćin slavio četiri puta.

Frank Lampard večeras neće moći da računa na Garnera, Kina, Onanu i Taunzenda, dok su pod znakom pitanja Jeri Mina i Gordon.

Gost će na ovoj utakmici biti bez Kaiseda, Modera i Vebstera, a moguće je i povratak svetskog prvaka Makalistera, kao i povređenog Velbeka.

Očekujemo tvrd meč, Everton će biti veoma motivisan da na prvom meču u 2023. zabeleži bitne bodove u borbi za opstanak pred svojim navijačima i mislimo da će to i učiniti.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)