LIVERPUL JURI PETU UZASTOPNU POBEDU: Domaćin je bez najboljeg igrača

V.M.

02. 01. 2023. u 09:46

''REDSI'' gostuju Brentfordu u okviru 19. kola Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ ЈУРИ ПЕТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Домаћин је без најбољег играча

FOTO: Profimedia

Oba tima ulaze sa nizom dobrih rezultata u ovaj meč. Domaćin je neporažen u prethodnih pet kola u kojima je osvojio devet bodova, dok je gost vezao četiri trijumfa u prvenstvu.

Brentford igra solidno ove sezone i trenutno zauzima desetu poziciju na tabeli. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo odigrao je dve utakmice. Prvo je remizirao sa Totenhemom, 2:2 na svom terenu, iako je vodio 2:0 u jednom trenutku. Nakon toga je gostovao Vest hemu u Londonu i rutinski je slavio rezultatom 0:2, golove su postigli Dasilva i Toni. ''Pčelice'' pružaju odlične partije na svom terenu, na osam utakmica kod kuće doživele su samo jedan poraz i upisale tri pobede i četiri nerešena rezultata. Izabranci Tomasa Franka su poznati kao jako neugodna ekipa i ove sezone su odigrali čak osam remija u dosadašnjem toku takmičenja, što je najviše u čitavoj Premijer ligi. Veliki problem će biti izostanak najboljeg igrača ekipe Ajvana Tonija koji je zaradio povredu u duelu sa Vest hemom.

Liverpul je podigao formu i igra odlično u poslednje vreme. Vezao je četiri pobede u prvenstvu, redom je slavio protiv Totenhema, Sautemptona, Aston vile i Lestera. U prošlom kolu je Lester poveo na ''Enfildu'' golom Duzburi-Hola, ali je štoper ''lisica'', Vaut Fas, postigao dva auto-gola i tako doneo tri boda ''redsima''. Klopovi momci su pružali veoma slabe partije početkom sezone, ali sada su u dobrom ritmu, iako im fali veliki broj bitnih igrača. Trenutno su šesti na tabeli sa 28 osvojenih bodova, četiri manje od Mančester junajteda koji se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Što se tiče Lige šampiona, Liverpul je zauzeo drugo mesto u grupi ''A'', i u nokaut fazi ga u reprizi prošlogodišnjeg finala očekuje obračun sa Real Madridom.

Ove dve ekipe su se prvi put susrele prošle sezone u Premijer ligi, na dve utakmice viđen je remi sa čak šest golova i pobeda Liverpula od 3:0.

Domaćin će na ovom meču biti bez Ajera, Baptista, Hikija i Tonija. Pod znakom pitanja su Strakoša i Onjekuru.

Klop ne može da računa na Diaza, Žotu, Artuta i Džounsa, dok se Eliot, Firmino, Milner i Robertson bore sa povedama i pitanje je da li će nastupiti.

Očekujemo da će biti golova na ovoj utakmici, jer su ovo dve ekipe koje su u dobroj formi i konstantno tresu mreže protivnika.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?