SOSIJEDAD MOŽE DA SE VRATI NA POZICIJU TRI: Osasuna ne sme da izgubi priključak za mesta u Evropi

M.T.

31. 12. 2022. u 10:57

Osasuna u nešto boljoj formi u odnosu na domaćina.

СОСИЈЕДАД МОЖЕ ДА СЕ ВРАТИ НА ПОЗИЦИЈУ ТРИ: Осасуна не сме да изгуби прикључак за места у Европи

Foto: Profimedia

Duel timova koji igraju veoma dobro ove sezone obećava uzbudljivu predstavu na stadionu ''Anoeta'' na kojem će od 16.15 u okviru 15. kola španskog prvenstva Real Sosijedad dočekati Osasunu.

Real Sosijedad igra sjajnu sezonu koja bi mogla veoma lako da dobije obrise istorijske ako baskijski klub nastavi sa dobrim igrama. Sosijedad je trenutno četvrti na tabeli sa 26 bodova, jednim manje u odnosu na trećeplasirani Atletiko Madrid koji ima i meč više. Od sezone 2012/2013. nije Real Sosijedad bio četvrti, a bolje plasirani od te pozicije Baskijci su bili poslednji put u sezoni 2002/2003 kada su zauzeli drugo mesto na kraju šampionata.

Ekipa Imanola Ilguasila nastavila je sezonu posle pauze utakmicom Kupa kralja u kojem je ubedljivo savladala Koriju sa 5:0, a u poslednjem ligaškom meču pred Mundijal, Sosijedad je savladao Sevilju sa 2:1 i tako prekinuo seriju od tri meča bez poraza.

Ništa slabiju sezonu za sada nema ni Osasuna koja je za 14 odigranih kola uspela da osvoji 23 boda i trenutno se nalazi na osmom mestu, ali u odnosu na konkurente ispred sebe ima i meč manje. Osasuna je u poslednjem meču lige pred pauzu poražena sa 2:1 od Barselone, ali je u međuvremenu slavila u obe runde Kupa kralja. Iako ekipa iz Pamplone nema baš efikasan napad sa 16 postignutih golova, četvrta je u ligi po broju pobeda pošto je uspela da ih ostvari sedam i samo su Barselona, Real Madrid i Real Sosijedad uspešniji od nje u tom segmentu.

Nema kraja glavoboljama trenera Sosijedada Imanola Alguasila zbog izostanak igrača. Čak ni pauza zbog Svetskog prvenstva nije značajnije popravila situaciju pošto u timu neće biti Karlos Ferdandeza, Martina Merkelanca i Mikel Ojrazabala zbog povrede, kao što je slučaj i sa izostancima Andera Barenčee, Umara Sadika, Aleksa Sola i Benata Turijentesa, dok Mikel Merino mora da propusti utakmicu protiv Osasune zbog žutih kartona. Jakoba Arasate na drugoj strani nema ni blizu tolike probleme pošto bi u Osasuni mogao da eventualno odsustvuje samo Naćo Vidal, dok su svi ostali na raspolaganju za ovu utakmicu.

Ekipa iz San Sebastijana u potpunosti je dominantna u poslednjih deset mečeva ova dva kluba pošto je Real Sosijedad ostvario sedam pobeda, dok je Osasuna uspela da pobedi samo jednom i to u prijateljskom meču uz dve utakmice koje su završene nerešenim rezultatom. Sosijedad je u seriji od tri uzastopne pobede, dok je Osasuna poslednji put slavila u španskom šampionatu još 2012. godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)