''TOBDŽIJE'' IMAJU DOVOLJNO MUNICIJE ZA KRAJ GODINE: Arsenal spreman za vatromet protiv Brajtona

M.T.

31. 12. 2022. u 15:26 >> 15:26

Gosti iz Londona devet mečeva neporaženi u Premijer ligi.

ТОБЏИЈЕ ИМАЈУ ДОВОЉНО МУНИЦИЈЕ ЗА КРАЈ ГОДИНЕ: Арсенал спреман за ватромет против Брајтона

FOTO: EPA

Fudbaleri Brajtona će imati priliku za uzbudljiv zavreštak godine pošto će danas od 18.30 u 18. kolu Premijer lige dočekati na stadionu ''Falmer'' lidera šampionata, ekipu Arsenala.

Nastavak takmičarske sezone posle mundijalske pauze nije najbolje krenuo za Brajton pošto je u osmini finala Liga kupa eliminisan na penale od Čarltona. Međutim, ''galebovi'' su se brzo vratili na pobednički kolosek tamo gde im je najvažnije, pošto su u prethodnom kolu Premijer lige savladali Sautempton sa 3:1. Bila je to treća pobeda za ekipu menadžera Roberta De Zerbija u poslednjih pet kola Premijer lige.

''Galebovi'' su sa tri boda protiv Sautemptona stigli do ukupno 24 ove sezone i nalaze se na sedmom mestu na tabeli, jedno ispred Čelsija koji ima isti broj poena, ali lošiju gol razliku. De Zerbijevoj ekipi nisu daleko pozicije sa kojih se izlazi u evropska takmičenja pošto Mančester junajted na petom mestu ima 29.

Arsenalova odlična forma definitvno nije pretrpela udarac ni zbog mundijalske pauze pošto su ''tobdžije'' u prethodnom kolu uspele da savladaju Vest Hem sa 3:1, doduše posle preokreta jer su nakon 45 minuta igre gubile sa 1:0. Menadžer Mikel Arteta može da bude zadovoljan igrom svojih momaka, ali ih danas čeka duel protiv dužnika pošto je Brajton neposredno pre pauze izbacio Arsenal u šesnaestini finala Lige kupa.

''Tobdžije'' su u seriji od devet mečeva bez poraza u Premijer ligi i nalaze se na prvom mestu sa 40 osvojenih bodova, pet više od drugoplasiranog Mančester sitija. Tradicija može da hrabri Artetu i igrače pošto je svaki tim koji je posle 15 odigranih kola imao 40 bodova na svom kontu uspeo da osvoji titulu.

Menadžer Brajtona Roberto De Zerbi bio je zadovoljan izdanjem svog toma protiv Sautemptona, ali nije mogao da sakrije frustraciju zbog žuog kartona Mojzesa Kaiseda koji će zbog toga propustiti meč protiv Arsenala. Neće biti u timu ni svetskog šapiona Aleksisa Mekalistera koji je dobio odmor do posle Nove godine. Zbog povreda neće igrati Jakub Moder i Adam Vebster, dok postoji mogućnost da u timu bude Dani Velbek. U Arsenalu Mikel Arteta je i dalje bez Gabrijela Žezusa i Risa Nelsona, dok bi mogli u timu da budu Emil Smit Rou i Takehiro Tomijacu.

Zanimiljivo je da Brajton ima prednost u poslednjih deset međusobnih duela protiv Arsenala, pošto su ''galebovi'' slavili na pet mečeva, dok su ''tobdžije'' pobedile dva puta, a tri meča su zavrešna nerešenim rezultatom. Arsenal nije uspeo na tri poslednja meča da savlada Brajton.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)