REDSI SU SE PROBUDILI! Lester je tradicionalno nezgodan protivnik

V.M.

30. 12. 2022. u 08:06

DOMAĆIN ima priliku da se pobedom na ''Enfildu'' približi vrhu tabele.

РЕДСИ СУ СЕ ПРОБУДИЛИ! Лестер је традиционално незгодан противник

Foto: AP

Liverpul je slabo započeo sezonu i ne liči na tim koji se niz godina borio sa Sitijem za titule, ali sada je vezao tri pobede i polako se približava mestima koja vode u Ligu šampiona. Lester je katastrofalno igrao na početku prvenstva i dugo je bio zacementiran za dno tabele, ali dobrim igrama pre pauze se podigao na tabeli i sada zauzima 13. poziciju.

''Redsi'' su pre par dana bili bolji od Aston vile rezultatom 1:3. Golove su postigli Salah, Virdžil van Dajk i mladi Bajčetić koji privlači pažnju svojim igrama. Trenutno su šesti na tabeli sa 25 osvojenih bodova, pet manje od Totenhema koji se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Liverpul je na osam utakmica kod kuće ostvario pet pobeda uz dva remija i poraz. Izabranici Jirgena Klopa nastupaju i u Ligi šampiona, gde su zauzeli drugo mesto u grupi ''A'' i u osmini finala će u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati sa Real Madridom. Na ovom susretu Klop ne može da računa na Luisa Dijaza, Artura, Žotu, Firmina, Džounsa i Milnera, dok je pod upitnikom Ibrahima Konate.

Lester je dugo bio na dnu, ali je popravio svoje igre u poslednje vreme. U prethodnih pet kola ostvario je tri pobede uz dva poraza i sa 17 bodova nalazi se na sredini tabele. ''Lisice'' su razočarale svoje navijače pre nekoliko dana kada ih je Njukasl rutinski pobedio na ''King pauer stadionu'' sa 0:3. Izabranici Brendana Rodžersa su solidni na gostovanjima u dosadašnjem toku takmičenja i vezali su tri pobede van svog stadiona. Gost će na ovom meču biti bez Džonija Evansa, Džastina, Pereire, Bertranda i najboljeg igrača ekipe Džejmsa Medisona, dok je pod znakom pitanja Denis Pret.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Liverpula uz dva trijumfa Lestera.

Očekujemo otvorenu, napadačku utakmicu u kojoj verujemo da će biti dosta pogodaka. Na prethodna tri duela ovih ekipa na ''Enfildu'' palo je čak 11 pogodaka.

NAŠ TIP: I1+&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!