ČELSI PREKIDA CRNI NIZ: Poterovi izabranici pod imperativom pobede

V.M.

27. 12. 2022. u 12:57 >> 12:58

U utakmici 17. kola Premijer lige Bornmut gostuje na "Stamford bridžu'' od 18.30.

ЧЕЛСИ ПРЕКИДА ЦРНИ НИЗ: Потерови изабраници под императивом победе

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je pre Svetskog prvenstva bio u veoma lošoj seriji i vezao je tri prvenstvena poraza i tri boda su mu imperativ protiv ekipe iz donjeg dela tabele. Bornmut se ove sezone vratio u Premijer ligu, iako ne pruža dobre partije nalazi se van zone ispadanja sa 16 osvojenih bodova.

Čelsi je trenutno deveti na tabeli sa 21. osvojenim bodom. Kada je Grejam Poter preuzeo  trenersku palicu od Tomasa Tuhela, beležio je dobre rezultate, ali u poslednje vreme sve se promenilo. ''Plavci'' nemaju pobedu već pet kola, u kojima su upisana dva remija i tri poraza. Poslednji put su slavili sredinom oktobra kada su bili bolji od Aston Vile rezultatom 0:2. U poslednje tri utakmice u svim takmičenjima Poterovi izabranici nisu postigli pogodak. Jedina svetla tačke ekipe iz Londona su nastupi u Ligi šampiona gde su zauzeli prvo mesto u grupi ''E'' i u osmini finala će igrati sa Borusijom iz Dortmunda.

Sa druge strane, gost se ove godine vratio u elitu. Bornmut je trenutno 14. na tabeli i ima tri boda više od Vulverhemptona koji zauzima 18. poziciju i nalazi se u zoni ispadanja. ''Trešnjice'' su nakon četiri vezana poraza ostvarile veoma bitnu pobedu u poslednjem kolu kada su savladale Everton na svom terenu rezultatom 3:0. Pre sedam dana Bornmut je ispao iz EFL kupa, bolji od njih bio je Njukasl sa 1:0. Ekipu je početkom sezone vodio Skot Parker koji je napustio klub nakon sukoba sa upravom, zamenio ga je Geri Onil koji ima cilj da zadrži tim u Premijer ligi.

U prethodnih pet susreta ovih timova viđene su po dve pobede obe ekipe uz jedan remi.

Poter neće moći da računa na Armanda Broju, Ziješa, Kovačića, Kantea, Fofane, Čilvela i Loftusa-Čika, dok su pod znakom pitanja Mejson Maunt i Kepa Arizabalaga.

Gost će biti bez Pirsona, Rotvela, Frederiksa, Bruksa i Neta. Neizvesni su i nastupi Tavernija, Lerme i Kelija.

Iako je Bornmut umeo da bude neugodan protivnik Čelsiju, razlika u kvalitetu je velika i verujemo da će Poter dobro spremiti svoj tim koji će uz podršku navijača doći do sva tri boda.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)