POBEDA ILI OPROŠTAJ OD TRKE ZA TITULU: Bivši šampion Evrope mora da slavi pred svojim navijačima

V.D.

19. 12. 2022. u 12:16

U okviru 21. kola Superlige Rumunije večeras od 19 časova sastaju se FCSB i Botošani

ПОБЕДА ИЛИ ОПРОШТАЈ ОД ТРКЕ ЗА ТИТУЛУ: Бивши шампион Европе мора да слави пред својим навијачима

Profimedia

Jedan od dva evropska šampiona iz jugoistočne Evrope nije se okitio titulom u domaćem šampionatu još od sezone 2014/2015, a s obzirom na poraz od aktuelnog prvaka Kluža u prošlom kolu, sva je prilika da ni ove sezone neće uspeti da donesu titulu u prestonicu Rumunije.

Puleni trenera Stricua su vezali pet pobeda u prvenstvu, ali je taj niz prekinut minimalnim porazom u prošlom kolu od velikog rivala Kluža.

FCSB se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 35 osvojenih bodova što je za deset manje od lidera Farula koji ima i meč više. 

Sa druge strane gost iz istočne Rumunije ne zna za pobedu na poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima dok su poslednju pobedu u prvenstvu upisali još 15. oktobra protiv Univerzitatea Krajove 1948, kada su na svom terenu slavili minimalnu pobedu.

Botošani se trenutno nalazi na 13. poziciji sa 21 osvojenim bodom i slabom gol-razlikom od 17:33. Jedini tim koji je primio više golova od njih je "fenjeraš" Mioveni.

Nakon poraza od FCSB-a u Kupu Rumunije uprava kluba je odlučila da promeni trenera i na mesto Mihaia Ćobanua stigao je Flavius Stoikan koji je uspeo da u prošlom kolu otkine bod aktuelnom šampionu Klužu.

Ukoliko je suditi po tom rezultatu, fudbalerima ovog klupa je prijala promena i verujemo da će u nastavku sezone beležiti bolje rezultate.

Zanimljivo je da će ovo biti treći susret u poslednjih 18 dana ova dva tima, a FCSB je slavio oba puta i to u gostima, prvo u prvenstvu sa 3:2, pa zatim u Kupu rezultatom 2:0 .

Tradicija je u potpunosti na strani mnogo poznatije ekipe iz prestonice Rumunije. Botošani je uspeo da upiše samo jedan trijumf na 25 mečeva protiv večerašnjeg rivala, a smatramo da će na toj cifri ostati i nakon ove utakmice.

Popularni "vojnici" moraju da slave na večerašnjem meču ukoliko žele da ostanu u trci za šampiona države.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Buran dan u taboru orlova, Albanci potpuno šokirani, a u Dortmundu navijački haos posle neviđene provale oblaka