PRVO MESTO ULOG U VALENSIJI: Levante čeka vodeći Eibar u derbiju kola

M.T.

18. 12. 2022. u 11:00

Domaćin zaostaje jedan bod za liderom šampionata.

ПРВО МЕСТО УЛОГ У ВАЛЕНСИЈИ: Леванте чека водећи Еибар у дербију кола

Foto: Profimedia

Veoma uzbudljiv meč očekuje se večeras od 19 časova kada će u Valensiji na Gradskom stadionu u derbiju 21. kola Segunde Levante dočekati lidera šampionata Eibar, u sudaru timova koje na tabeli razdvaja samo jedan bod.

Prošle sezone Levante je ispao iz elitnog ranga španskog fudbala, ali se čini da ove godine sve ide po planu što se tiče ekspresnog povratka u elitu. Davno sada deluje period od sredine septembra pa skoro do sredine oktobra kada je Levante vezao četiri utakmice bez pobede,u kojima je čak tri puta poražen i jednom igrao nerešeno. Poslednji put je tim trenera Havijera Kaljeha poražen 9. oktobra od Rasinga iz Santandera i od tada se sve promenilo.

Levante je ušao u sjajnu seriju od 12 mečeva bez poraza, računajući i utakmicu u Kupu kralja ostvarivši osam pobeda i četiri remija. U poslednjih pet kola Kaljehov tim je tri puta remizirao i dva puta pobedio, a u prethodnom kolu je savladan Alaves u još jednom derbiju. Levante se trenutno nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 35 bodova koliko ima i Las Palmas, dok vodeći Eibar ima bod više. Borba za mesta koje vode u La Ligu je prilično uzbudljiva pošto su timovi na pozicijama od prve do šeste razdvojeni sa svega četiri boda.

Eibar se takođe može pohvaliti odličnom formom pošto su na poslednjih deset mečeva Baskijci poraženi samo jednom. Bilo je to u 17. kolu kada je Kartahena slavila sa 2:1, a potom je Eibar ostvario tri uzastopna trijumfa od kojih je jedan bio u derbiju protiv Burgosa. Ekipa trenera Gaiske Garitana ima uz Granadu najbolji napad u ligi sa 24 postignuta gola, ali na drugoj strani stoji Levante sa trećom najboljom odbranom u Segundi koja je dozvolila protivnicima da je matiraju samo 13 puta. Ovaj meč mogao bi da dovede i do promene na vodećoj poziciji ukoliko Eibar bude poražen u Valensiji.

Mečevi ovih timova su se u poslednje vreme najčešće završavali remijem jer je pet od prethodnih deset mečeva završeno nerešenim rezultatom. Levante je uspeo da ostvari tri pobede, dok je Eibar ostvario pobedu manje. Što se tiče prvenstvenih mečeva ova dva tima kada Eibar gost, nije uspeo da osvoji tri boda u Valensiji još od 1997.godine.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri