CRNOGORSKI DERBI U ABA LIGI: Gosti se pobedom približavaju vrhu tabele

V.M.

18. 12. 2022. u 10:10

MORNAR iz Bara će dočekati Budućnost od 19 časova.

ЦРНОГОРСКИ ДЕРБИ У АБА ЛИГИ: Гости се победом приближавају врху табеле

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

U derbiju 11. kola domaćin će pokušati da podigne formu jer ima samo jednu pobedu u prethodna četiri kola, dok Budućnost ima priliku da trijumfom poboljša svoj skor na sedam pobeda i četiri poraza i tako se približi samom vrhu tabele.

Mornar igra ispod očekivanja ove sezone, trenutno ima samo četiri pobede uz šest poraza i zauzima razočaravajuće 11. mesto na tabeli. ABA liga je ove sezone proširila plej-of na osam timova i apsolutni minimum koji domaćin mora da ispuni je plasman u plej-of. U prošlom kolu izabranici Mihaila Pavićevića očekivano su poraženi u Beogradu od strane Crvene zvezde, bilo je 93:77. Apsolutni poglavica ekipe je sjajni plejmejker Deron Rasel koji privlači interesovanje brojnih ekipa širom Evrope. Bivši student Roud Ajlenda u proseku beleži 26 poena, a uz to ima i 6.6 asistencija po meču.

Sa druge strane Budućnost ima veoma solidnu sezonu za sada. Posebno se ističu dobre igre u Evrokupu. U grupi ''B'' trenutno zauzimaju treće mesto sa skorom od pet pobeda i tri poraza. Prošlog vikenda izabranici Vladimira Jovanovića su pobedili Studentski centar sa 88:76, a preko nedelje bolja od njih je bila Gran Kanarija koja ih je savladala 79:71 nakon produžetaka. Dva igrača koja se najviše ističu su Kamerun Rejnolds i Trej Bel-Hejns, koji u proseku beleže 14.5 odnosno 14.3 poena po utakmici u ABA ligi.

Što se tiče međusobnih duela, u pretodnih pet susreda Budućnost ima tri pobede, dok je Mornar slavio dva puta. Zanimljiv je podatak da je u svakom od tih mečeva trijumfovala ekipa koja je bila domaćin.

Mornar voli da igra brzu košarku sa dosta koševa, a ni Budućnost nije strana tome, tako da očekujemo da se prebaci granica za ukupan broj poena na utakmici.

NAŠ TIP: ukupno poena +169,5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a