POTONULI SPAL STIŽE KAO PORUČEN: Parma ima bodove skoro na tacni u regionalnom derbiju

M.T.

18. 12. 2022. u 09:47

Gosti nisu slavili u poslednjih sedam kola.

ПОТОНУЛИ СПАЛ СТИЖЕ КАО ПОРУЧЕН: Парма има бодове скоро на тацни у регионалном дербију

FOTO: AP

SPAL kroz istoriju nikad nije mogao da bude najveći rival Parme u Emilija-Romanji ako ništa drugo onda zbog postojanja Bolonje, ali svakako da će danas od 14 časova na stadionu ''Enio Tardini'' biti igran lokalni derbi između ova dva tima u 18. kolu Serije B.

Parma se nalazi u dobroj poziciji na sredini sezone, mada je činjenica da su rezultati mogli da budu i bolji. Ekipa trenera Fabija Pekija nema mnogo konstantnosti u rezultatima što najbolje pokazuje učinak u poslednjih devet utakmica u Seriji B gde su ostvarili po četiri pobede i poraza uz jednu nerešenu utakmicu. U poslednjih pet kola ''krstaši'' su slavili dva puta, ali su između ta dva trijumfa vezali tri utakmice bez pobede pošto su dva puta remizirali i jednom izgubili.

Bez obzira na ''šarene'' rezultate, Parma je visoko pozicionirana na tabeli Serije B pošto se nalazi na petom mestu sa 26 osvojenih bodova. Pekijev tim trenutno je na poziciji koja mu donosi učešće u plej-ofu za plasman u Seriju A već od četvrtfinala, a bod odnosno dva više imaju četvrtoplasirana Đenova i trećeplasirani Bari, klubovi koji drže pozicije sa kojih se u plej-ofu startuje od polufinala.

Prošle sezone SPAL je uspeo da ostane u ligi pošto je bio prvi tim iznad crte, a ove sezone ga očigledno očekuje identična borba do samog kraja šampionata. ''Belo-plavi'' poslednji put su pobedili u Seriji B još pre dva meseca kada su savladali ubedljivo Kozencu sa 5:0, ali su od tada nanizali sedam utakmica bez pobede sa tri remija i četiri poraza.

SPAL je tri poraza doživeo uzastopno da bi ekipa trenera Danijele De Rosija uspela da prekine taj niz sa dva uzastopna remija protiv Peruđe i Palerma. Ta dva boda nisu međutim značajno promenila poziciju SPAL-a koji se trenutno nalazi ispod crte, na 17. mestu sa kojeg se ide u plej-aut sa 17 osvojenih bodova. Od poslednjeplasirane Peruđe ima četiri boda više, dok mu prvi tim iznad crte Venecija beži dva boda.

Ova dva tima odigrala su 18 mečeva u Seriji B, A Parma je nešto uspešnija sa sedam pobeda, dok SPAL ima dve manje uz šest utakmica koje su završene nerešenim rezultatom. Svih sedam pobeda Parma je ostvarila kao domaćin na devet susreta, dok su preostala dva završena jednom pobedom SPAL-a i jednim remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna