PALERMO JE BEZ PORAZA TRI KOLA: Kaljari slabo igra na gostovanjima

V.M.

18. 12. 2022. u 09:58

SUDAR bivših prvoligaša u Seriji B.

ПАЛЕРМО ЈЕ БЕЗ ПОРАЗА ТРИ КОЛА: Каљари слабо игра на гостовањима

Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Palermo je nakon slabog početka sezona nanizao par dobrih rezultata i pobegao je iz zone ispadanja, dok se Kaljari nadao brzom povratku u elitu, ali mu ne ide baš najbolje u Seriji B i zauzima 11. mesto na tabeli.

Domaćin je par godina tavorio u nižim rangovima italijanskog fudbala ali ove sezone se vratio u Seriju B i bitno mu je da opstane u njoj. Izabranici Eugenija Korinija su u prethodna tri kola zabeležili pobedu protiv Beneventa, uz dva remija sa Komom i SPAL-om. ''Orlovi'' igraju solidno na svom terenu, u devet utakmica na ''Renco Barbera stadionu'' osvojili su 12 bodova. Dugo vremena su bili u zoni ispadanja, ali nakon serije dobrih rezultata nadaju se da mogu da se približe sredini tabele. Glavni igrač tima sa Sicilije je centarfor Mateo Brunori koji je postigao osam pogodaka i drugi je najbolji strelac Serije B.

Kaljari je prošle sezone ispao iz Serije A i ne izgleda kao da će se vratiti u nju. Trenutno se nalazi na sredini tabele sa 22 osvojena boda. U poslednje tri utakmice remizirao je sa Parmom, doživeo poraz od Ternane i savladao je Peruđu u prošlom kolu sa 2:1. ''Crveno-plavi'' slabo igraju van Sardinije, na osam gostovanja osvojili su samo sedam bodova. Glavni golgeter ekipe je bivši najbolji strelac Serije B i nekadašnji igrač Milana, Đanluka Lapadula, koji je postigao 6 golova u dosadašnjem toku takmičenja.

Što se tiče međusobnih duela, zanimljivo je da su poslednja dva obračuna ovih ekipa bila u trećoj rundi Kupa Italije, prvo 2017. pa zatim 2018. godine. U obe utakmice slavio je Kaljari.

Očekujemo dobro popunjen stadion koji će dati vetar u leđa domaćinu da odigra zanimljivu utakmicu protiv kadrovski boljeg Kaljarija.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna