ONI SU "ANTIBIOTIK" ZA "FILIPSOVCE": U Ajndhoven stiže raspoloženi AZ

V.D.

12. 11. 2022. u 17:52 >> 17:52

DERBI poslednjeg kola Eredevizije pred pauzu za Svetsko prvenstvo biće na ''Filips stadionu'' gde će prvoplasirani PSV dočekati AZ Alkmar.

ОНИ СУ АНТИБИОТИК ЗА ФИЛИПСОВЦЕ: У Ајндховен стиже расположени АЗ

Foto: Profimedia

Nakon pobede u derbiju protiv Ajaksa prošle nedelje PSV je zauzeo prvo mesto i želeće da ga zadrži protiv ekipe koja ih u poslednje vreme redovno dobija, sa druge strane AZ Alkmar igra dobro ali je u prošlom kolu porazom od RKC-a propustio priliku da se u vrati u sam vrhu tabele.

Tim iz Ajndhovena je svoju poslednju titulu osvojila u sezoni 2017/2018 i čini se da taj uspeh mogu da ponove i ove godine. Ekipa koju sa klupe predvodi Rud van Nistelroj igra sjajno i nakon 13 odigranih kola nalazi se na vrhu tabele sa 30 osvojenih bodova. Veliki korak ka tituli napravili su prošle nedelje kada su golovima Luka de Jonga i Gutijereza savladali direktnog konkurenta Ajaks na ''Johan Krojf areni'' sa 1:2. ''Filipsovci'' dominiraju u utakmicama na svom terenu, na šest susreta osvojili su maksimalnih 18 bodova uz gol razliku 25:6. Glavna odlika ove ekipe je napad, postigli su najviše golova u Eredviziji, čak 42. Predvode ih dva mlada igrača, Gakpo i Simons koji kombinovano imaju 17 pogodaka i 15 dodavanja za gol. PSV će pred punim stadionom želeti da pobedi i tako sa prvog mesta dočeka nastavak prvenstva 7. januara 2023. godine.  U Ligi Evrope su prošli grupu ''A'' i u nokaut fazi će igrati sa Seviljom.

Sa druge strane AZ igra dosta dobro ove sezone i trenutno zauzima petu poziciju sa 26 osvojenih bodova. Ekipa iz Alkmara je igrala fenomenalno početkom sezone i jedno vreme se nalazila i na prvoj poziciji, ipak u poslednja četiri kola doživeli su tri poraza i tako izgubili svoje mesto u vrhu tabele. Iako su prošli vikend poveli protiv RKC-a pogotkom Karlsona na početku utakmice, u nastavku su Bel Hasani i Bakali preokrenuli rezultat i naneli im novi poraz. Dobro igraju u Evropi gde su u grupi ''E'' Lige konferencija zauzeli prvo mesto i tako se direktno plasirali u osminu finala. Ukoliko bi savladali lidera prvenstva prišli bi im samo na bod zaostatka i tako se u potpnosti vratili u trku za titulu.

Što se tiče međusovnih duela tu aposlutnu prednost ima AZ koji je u prethodnih pet utakmica ekipa slavio čak četiri puta, a PSV samo jednom. Poslednji put su se susreli 5. februara kada je na ''Filips stadionu'' bilo 1:2.

Rud van Nistelroju na raspolaganju neće biti Boskalji, Gonzaga i Saibari, dok je Persman pod znakom pitanja.
Kod gostujuće ekipe Paskal Jansen neće moći da računa na Bruna Martinsa-Indija, Vanheuzdena, Evejena i suspendovanog Danije de Vita.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će pasti dosta pogodaka, jer kada se igra na ''Filips stadionu'' u Eredviziji prosek golova na tim utakmicama je preko 5.

 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri