UZBUDLJIVO NA "MEACI": Arnautovićeva forma plaši Inter

V.D.

09. 11. 2022. u 12:38

VEČERAS od 20.45, u okviru 14. kola Serije A, Inter će dočekati razigranu Bolonju

УЗБУДЉИВО НА МЕАЦИ: Арнаутовићева форма плаши Интер

FOTO: AP/Tanjug

Inter je za vikend propustio priliku da se popne na jedno od prva četiri mesta na tabeli porazom u ''derbiju Italije'' od Juventusa i sada zauzima sedmu poziciju, na noge im dolazi razigrana Bolonja koja je nakon slabijeg početka sezone podigla formu i ima četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima.

Ekipa Intera je očekivala da se ove sezone ponovo bori za naslov prvaka Italije, ali je realnost potpuno drugačija. Nakon 13 odigranih kola, osvojili su 24 boda, što je čak 11 manje od lidera Napolija. Digli su formu u poslednje vreme, vezali su tri pobede u Seriji A, ali je onda usledio poraz od Juventusa koji posebno boli. Nakon meča sa Bolonjom pred pauzu imaju gostovanje Atalanti i moraće da osvoje svih šest bodova na tim utakmicama ako misle da se priključe vodećem Napoliju. Pozitivne igre u Evropi su sačuvale Simonea Inzagija na klupi, u takozvanoj ''grupi smrti'' sa Barselonom, Bajernom i Vikotijom zauzeli su drugo mesto. U osmini finala Lige šampiona će igrati sa Portom i imaju izgledne šanse da se nakon dugog niza godina nađu među najboljih osam.

Što se tiče Bolonje, oni su imali slab početak sezone i jedno vreme su čak bili i u zoni ispadanja. Sredinom septembra je došlo do promene trenera, srpskog stručnjana Sinišu Mihajlovića je nasledio perspektivni Tijago Mota.

Moti je trebalo malo vremena da se upozna sa ekipom i nametne svoj stil igre i sada se nalaze u ozbiljnoj formi. Nakon pobede u kupu protiv Kaljarija krajem oktobra vezali su i tri trijumfa u Seriji A, redom su padali Leće, Monca i Torino koji su za vikend savladali posle preokreta golovima Orsolinija i Poša. Trenutno zauzimaju 12. poziciju na tabeli, a pobedom bi mogli da se popnu i na deveto mesto.

Vredi napomenuti i da je Tijago Mota deo svoje igračke karijere proveo u dresu ''neroazura'', igrao je za njih u periodu od 2009. do 2012. sezone i bio je ključan šraf u legendarnom timu koji je osvojio jedinu tripletu u istoriji italijanskog fudbala.
U prethodnih pet međusobnih susreta Inter ima tri pobede a Bolonja dve, poslednji put su igrali 20. aprila kada je Bolonja slavila sa 2:1 nakon preokreta, a mnogi misle da je taj meč bio presudan u borbi za titulu jer je Inter tada prepustio prednost Milanu koji je nije ispustio do samog kraja.

Simone Inzagi na raspologanju neće imati Dalbera i Romela Lukakua koji se oporavlja od blaže povrede i ne želi da rizikuje nastup na Svetskom prvenstvu, dok je Kevin Bonifaci jedini koji će odsustvovati u gostujućoj ekipi.

Gledaćemo dobru utakmicu u kojoj golovi ne bi trebali da nedostaju, u prethodnih pet duela četiri puta su obe ekipe tresle mrežu, što očekujemo i sada.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)