TEŠKI DANI ZA ALONSA: Španac sateran u ćošak, više nema nazad!

Novosti online

06. 11. 2022. u 08:53

"FARMACEUTI" u teškoj situaciji dočekuju odlični Union.

ТЕШКИ ДАНИ ЗА АЛОНСА: Шпанац сатеран у ћошак, више нема назад!

Foto: Profimedia

Bajer Leverkuzen je u seriji od šest mečeva bez trijumfa. Ekipa Ćabija Alonsa ne igra u skladu sa svojim mogućnostima, a novi izazov sledi već danas od 15.30. Na "Baj arenu" stiže Union Berlin koji bi eventualnom pobedom u meču 13. kola Bundeslige ponovo preuzeo tron.

Jedina svetla tačka u eri Španca na klubi "farmaceuta" je obezbeđivanje plej-ofa za Ligu Evrope. Lever je u prilično teškoj grupi Lige šampiona uspeo da izbor treće mesto, iza sebe su ostavili veliki Atletiko Madrid. Nemci i "jorgandžije" završili su sa po pet bodova, tako da je prevagu odneo međusobni skor. Pošto je nemački predstavnik slavio na svom terenu sa 2:0, a na "Vandi" odigrao 2:2, zauzeo je treće mesto.

Ipak, u prvenstvu ne cvetaju ruže. Šesnaesto mesto i samo devet osvojenih bodova su mršav učinak, opasna zone je iza ćoška, a to svakako niko nije očekivao. Prethodnog vikenda RB Lajpcig je rutinski slavio sa 2:0.

 U 32. minutu Lajpcig je u vođstvo doneo Kristofer Enkunku – on je sa devet pogodaka u Bundesligi ove sezone vodeći strelac, a prvo mesto deli sa Niklasom Filkrugom iz Verdera. Konačnih 2:0 za tim Marka Rozea postavio je Timo Verder u 83. minutu svojim četvrtim prvenstvenim golom u sezoni. Lajpcig posle slabijeg starta nastavlja da se penje ka vrhu tabele – trenutno su peti sa 19 bodova, a u narednom kolu gostuju Hofenhajmu.

Union je u glavnom gradu Nemačke oborio je Borusija iz Menhangladbaha i tako nastavio svoju odličnu sezonu. Preokretom, tako što je odlučujući gol pao iz poslednjeg šuta na utakmici, čak u sedmom minutu nadoknade – 2:1.

Odoru junaka obukao je Danilo Duhi, dovoljno spretan da nadivsi skakače zakuca glavom loptu u mrežu i izazove delirijum na tribinama stadiona "Kod starog šumara". Na kraju se ispostavilo da je ključni potez utakmice napravio trener Uniona, Urs Fišer. Pri rezultatu 0:1, u 74. minutu poslao je na teren Kevina Berensa i Danila Doekija, a njih dvojica režirala preokret.

Prvi golom samo pet minuta pošto ga je švajcarski startateg poslao na teren. Sačekao je centaršut Dioga Leitea, izdržao čak udarac u glavu golmana Tobijasa Sipela i obezbedio domaćinu izjednačenje posle inicijalne prednosti u režiji Nika Elvedija (reakcija na kornera kapitena Larsa Štindla). Verovalo se da tad da bi crveno-beli mogli do preokreta, jurnuli su svim silama ka gostima, stvarali obećavajuće situacije, međutim, sve do duboko u nadoknadi ekipa Danijela Farkea je izdržala. A onda se raspala i pokazala da nije ono što Union jeste. Mentalno čvrsta kao stana.

Union je i na evro-sceni nastavio u istom ritmu. Savladan je Sen Žiloa u Belgiji sa 1:0 i tako je ostvaren veliki rezultat - plasman u plej-of Lige Evrope.

Leverkuzen nema šta da izgubi, sezona je sve lošija, a eventualni trijumf nad odličnim Unionom predstavljao bi podstrek za nastavak sezone. Prethodna tri međusobna duela ovih rivala završena su nerešenim ishodom.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2-4 (kvota 3,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju