BAVARCI CILJAJU MAKSIMALU! Da li "neroazuri" mogu da ih spreče?

V.D.

01. 11. 2022. u 19:02 >> 19:02

OBRAČUN prvog i drugog u grupi ''C'' večeras od 21.00.

БАВАРЦИ ЦИЉАЈУ МАКСИМАЛУ! Да ли нероазури могу да их спрече?

FOTO: AP/Tanjug

Obe ekipe su već obezbedile proleće u Ligi šampiona u dosta teškoj grupi sa Barselonom i Viktorijom iz Plzenja. Bajern ima perfektnih 5 pobeda u 5 odigranih utakmica i pokušaće da zabeleži i šesti trijumf i tako završi grupni deo sa maksimalnim brojem bodova.

Inter je sa druge strane ostvario svoj cilj da se plasira u nokaut fazu i pokušaće da nastavi dobru formu u kojoj se nalazi u mesecu oktobru.

Bajern je na dominantan način odigrao prvi deo Lige šampiona. Bavarci su za sada uzeli 15 bodova uz ubedljivu gol-razliku 16:2. Viktoriju su pobedili u oba navrata ukupnim rezultatom 9:2. Dva puta su savladali Barselonu, što se u poslednje vreme podrazumeva u obračunima tih timova, na ''Alijanc Areni'' je bilo 2:0, dok su prošle nedelje slavili na ''Nou Kampu'' ubedljivo sa 3:0 golovima Manea, Čupo-Motinga i Pavara.

Inter su porazili u drugom kolu na ''San Siru'' sa 2:0. Zanimljivo je da se Bajern u Bundesligi ne nalazi na prvom mestu, u leđa gledaju Union Berlinu, ali tamo četa Julijana Nagelsmana diže formu i vezala je tri pobede, za vikend im je žrtva bio Majnc kojeg su ubedljivo tukli 6:2.

Inter pruža doste dobre partije u Ligi šampiona ove sezone, i uz poraz od Bajerna imaju tri pobede i nerešen rezultat. U najbitnijim mečevima sa Barselonom prvo su zabeležili pobedu na svom terenu golom Hakana Čalhanoglua u nadoknadi prvog poluvremena, a zatim ih je na gostovanju u Kataloniji u jednoj ludoj utakmici Robert Levandovski golom u samoj završnici sprečio da odnesu sva tri boda kada je poravnao na 3:3.

''Neroazuri'' su u prošlom kolu imali priliku da se plasiraju dalje, što su i učinili kada su u Italiji savladali Vikotoriju sa 4:0, golove su postili Mhitarijan, povratnik Lukaku i dvostruki strelac Edin Džeko.

Vredi napomenuti da je Inter podigao formu i u prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima ima čak šest pobeda, najskorija je bila za vikend protiv Sampdorije našeg Dejana Stankovića, 3:0.

Ova dva tima su retko igrala u takmičarskim utakmicama, poslednji put je to bilo u nokaut fazi Lige šampiona 2011. godine, kada je Inter prošao dalje zbog gola u gostima, dok se naravno pamti čuveno finale 2010. godine, Dijego Milito je sa dva gola tada doneo naslov prvaka Evrope ''neroazurima'' koji su te godine osvojili jedinu tripletu u istoriji italijanskog fudbala.

Što se tiče izostanaka, domaćini će sigurno biti bez Hernandeza, Sara, Milera i kapitena Nojera. Pod znakom pitanja je i De Liht koji je zbog povrede za vikend prevremeno napustio igru protiv Majnca.

Dalber, Brozović i Brazao neće biti na raspologaganju Simoneu Inzagiju, dok je novu povredu pokupio i malerozni Romelu Lukaku.

Mi očekujemo kombinovane sastave i puno golova.

NAŠ TIP: 1P1+&2P2+ (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna