LESTER PRED TEŠKIM ZADATKOM: Siti protiv ''lisica'' možda bez Halanda

M.T.

29. 10. 2022. u 08:10

Mančester siti je samo jednom pobedio u poslednje četiri utakmice.

ЛЕСТЕР ПРЕД ТЕШКИМ ЗАДАТКОМ: Сити против лисица можда без Халанда

FOTO: EPA

Deluje da je Lester počeo da igra bolje posle lošeg početka sezone i čini se da da gostovanje Mančester sitija u okviru 14. kola Premijer lige na ''King Pauer'' stadionu danas od 13.30 sati nije moglo da dođe u gorem trenutku po ''lisice''.

Lester je u poslednjih pet kola uspeo da ostvari tri pobede uz remi i poraz, ali ono što je najvažnije navijačima je da su njihovi ljubimci uspeli da vežu dve pobede u prethodna dva kola savladavši Lids sa 2:0 i Vulverhempton sa ubedljivih 4:0 i u seriji su od tri meča bez poraza. ''Lisice'' su zahvaljujući osvajanju sedam bodova u tri prethodna kola uspele da se pomere iz zone ispadanja i trenutno su na 17. mestu sa 11 bodova, dva više od Lidsa koji je prvi ispod crte.

Mančester siti ima samo jednu pobedu u svim takmičenjima u poslednje četiri utakmice što se nije dogodilo veoma dugo. ''Građani'' su remizirali sa Kopenhagenom i Borusijom u Ligi šampiona, da bi doživeli minimalan poraz od Liverpula dok su savladali Brajton u Premijer ligi. Međutim, situacija ne deluje ozbiljno kada se pogleda stvarno stanje. Sitiju je bod protiv Dortmunda bio dovoljan da overi prvo mesto u grupi, dok je u Premijer ligi tim Pepa Gvardiole slavio na četiri od polednjih pet utakmice i jedino je protiv Liverpula doživeo neuspeh.

Siti je trenutno drugi sa dva boda manje od Arsenala za kojim je smanjio zaostatak u prošlom kolu pošto su ''tobdžije'' remizirale sa Sautemptonom.

Brendan Rodžers dobio je dobre vesti pošto se tokom prošle nedelje treninzima vratio Vilfred Ndidi, ali je još uvek neizvestan povratak Džonija Evansa, dok će i dalje biti odsutni zbog povreda Rajan Bertrand i Rikardo Pereira. Moguće je da će Rodžers u startnu postavu ubaciti Vardija koji je uvek posebno raspoložen protiv klubova koji čine ''veliku šestorku'', a protiv Mančester sitija je osam puta bio strelac. Siti bi mogao da bude bez strelca 17 golova Erlinga Halanda koji je zamenjen na poluvremenu meča sa Dortmundom zbog kombinacije umora i povrede, dok sigurno neće biti u timu povređeni Kalvin Filips i Kajl Voker, dok će se vratiti Serhio Gomez koji je u u Ligi šampiojna propustio meč zbog suspenzije.

Ova dva tima ne umeju da igraju nerešeno u međusobnim mečevima pošto je u poslednjih 10 utakmica Mančester siti slavio osam puta, dok je Lester uspeo da ostvari dve pobede. Posebno je zanimljiv bio prošlosezonski meč kada je Siti slavio sa 6:3.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)