VERDER MORA DA POBEDI HERTU: Bez Veljkovića će to ići malo teže

M.T.

28. 10. 2022. u 08:18

DOMAĆIN je u prethodna dva kola pretrpeo poraze.

ВЕРДЕР МОРА ДА ПОБЕДИ ХЕРТУ: Без Вељковића ће то ићи мало теже

Foto Profimedia

Fudbaleri Verdera upali su u malu krizu rezultata i morali bi što pre da se trgnu, a dobra prilika za to mogla bi da bude Herta koju će u Bremenu dočekati večeras od 20.30 u prvom meču 12. kola Bundeslige na stadionu ''Vezer''.

U prvih devet kola nove sezone, kao povratnik u Bundesligu Verder je uspeo da osvoji 15 bodova, ali je bilo jasno da će pre ili kasnije morati da usledi mali pad ekipe iz Bremena i to se zaista dogodilo u prethodna dva kola kada je Verder doživeo dva poraza u mečevima od Majnca i Frajburga u prethodnom kolu. Sad je ekipa trenera Ole Vernera na 11. poziciji u Bundesligi sa po četiri pobede i poraza uz tri remija i osvojenih 15 bodova.

U međuvremenu je Verder doživeo i iznenađujući poraz u Kupu Nemačke od Padeborna na penale. Doduše, protiv Frajburga prošlog vikenda Verder je već u 14. minut ostao bez Fridla zbog isključenja pa je bilo malo verovatno da će uspeti da dođu do pozitivnog rezultata.

Herta ne izgleda loše u poslednjih pet kola pošto je doživela samo jedan poraz od Lajpciga, ali je ostvarila samo jedan trijumf uz tri remija. Pobeda je došla u prošlom kolu protiv fenjeraša Šalkea i bila je tek druga za Hertu od početka šampionata. Herta trenutno ima dve pobede, pet nerešenih rezultata i četiri poraza i nalazi se na 13. mestu Bundeslige sa 11 osvojenih bodova, samo tri više od mesta koje vodi u niži rang takmičenja.

Ole Verner morao je da se suoči sa nekoliko izostanaka za predstojeći meč protiv Herte. Marko Fridl neće igrati zbog dobijenog crvenog kartona u prethodnom kolu, a u Verderu se nadaju da bi reprezentativac Srbije Miloš Veljković mogao da se nađe u timu mada je imao problema sa povredom, a pod znakom pitanja je i Kristijan Gros. Nikolai Rap i Žan-Manuel Mbom se neće vraćati na teren do pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Herta će protiv Verdera biti bez Džesika Ngankama i Kelijana Nsona, a preostaje da se vidi da li će u ekipu moći da se vrate Kevin Princ-Boateng koji je imao problema sa infekcijom i Filip Uremović koji je bio povređen.

Verder je uspešniji od Herte u poslednjih deset međusobno odigranih mečeva, pošto je tim iz Bremena četiri puta uspevao da dođe do trijumfa. Herta je slavila samo jednom, a pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!