DERBI KOLA IGRA SE U RIMU: Sergej i Lacio udaraju rampu Udinezeu

M.T.

16. 10. 2022. u 09:42

OBA tima su u odličnoj formi.

ДЕРБИ КОЛА ИГРА СЕ У РИМУ: Сергеј и Лацио ударају рампу Удинезеу

FOTO: Tanjug/AP

Na Olimpijskom stadionu u Rimu danas od 15 časova fudbaleri Lacija dočekaće ekipu Udinezea u meču 10. kola Serije A, u utakmici koja mnogo obećava jer je reč o timovima koji se nalaze u odličnoj formi.

Lacio na krilima Sergeja Milinkovića-Savića igra odlično od početka sezona i uspeo je da ostvari dobar učinak od šest pobeda, dva remija i jednog poraza u prethodnih devet kola. Od poraza protiv Napolija u petom kolu ekipa trenera Mauricija Sarija vezala je četiri pobede i došla do trećeg mesta na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Mnogo toga u igri Lacija polazi od Sergeja Milinkovića-Savića koji je do sada postigao tri gola uz sedam asistencija u Seriji A i svakako je među najzaslužnijima za odlične rezultate nebeskoplavih.

Rimski klub je u prošlom kolu savladao Fiorentinu sa 4:0, a tokom nedelje je odigrao i meč protiv austrijskog Šturma u Ligi Erope koji je završen 2:2 pa se Lacio nalazi na trećem mestu u grupi u kojoj sva četiri tima imaju po pet bodova posle četiri odigrana kola.

Ništa slabiji u odnosu na današnjeg protivnika nije ni Udineze. Tim iz Udina ima identičan učinak kao i Lacio od šest pobeda, dve nerešene utakmice i jednog poraza još u prvom kolu od Milana i takođe je osvojio 20 bodova, ali je odmah iza Lacija na četvrtom mesto zbog nešto slabije gol razlike.

Ekipa trenera Andree Sotila bila je u seriji od šest uzastopnih pobeda sve do prošlog kola kada je sa Atalantom odigrala 2:2 i gde je uspela da ostane neporažena iako je gubila sa 2:0 posle sat vremena igre.

Što se tiče povređenih igrača, oba tima se nalaze u prilično dobroj situaciji mada će određenih izostanaka biti. U Laciju neće biti Marka Bertinija i duže vreme povređenog Mohameda Faresa. Što se tiče Udinezea i dalje nema Adama Masine, kao i Leonarda Bute, dok je pod znakom pitanja učešće Rodriga Bekaa.

Lacio je u poslednjih 10 mečeva dominantan u odnosu na Udineze pošto su Rimljani uspeli da slave na šest utakmica, dok je tim iz Udina to učinio samo jednom, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Udinezeu je to jedina pobeda u poslednjih 15 mečeva protiv Lacija. Prošle sezone su oba meča okončana remijem ,a posebno je bio uzbudljiv prvi u Rimu koji je završen rezultatom 4:4.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)