POTEROV ČELSI SVE BOLJE IGRA: DŽerardu se trese stolica u Aston Vili

M.T.

16. 10. 2022. u 10:13

DOMAĆIN je na četiri meča neporažen.

ПОТЕРОВ ЧЕЛСИ СВЕ БОЉЕ ИГРА: Џерарду се тресе столица у Астон Вили

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Aston Vile već četiri meča nemaju poraz u engleskom šampionatu, ali im to nije značajno popravilo poziciju na tabeli, a veoma teško će do toga doći i danas kada od 15 časova na ''Vila Parku'' bude gostovala ekipa Čelsija u okviru 11. kola Premijer lige.

Tim iz Birmingema popravio je rezultate u poslednjih nekoliko nedelja posle četiri poraza u prvih pet kola nove sezone. Menadžer Stiven Džerard uspeo je da podigne ekipu koja je u naredna četiri kola tri puta remizirala i jednom pobedila, ali to nije donelo veliki napredak na tabeli pošto je Aston Vila trenutno na 16. poziciji sa devet osvojenih bodova, samo dva mesta i dva boda od zone ispadanja.

Ovakva situacija ozbiljno je zaljuljala i poziciju Stivena Džerarda, ali bi dobar rezultat legendi Liverpula svakako doneo određeni mir i spustio tenziju u klubu. Vila ima veliki problem sa slabom efikasnošću pošto je u devet odigranih mečeva postigla samo sedam golova i to će morati brzo da bude rešeno jer sa takvim učinkom u ofanzivi teško je zamisliti opstanak u Premijer ligi.

Posle kratkog turbulentnog perioda tokom smene Tomasa Tuhela sa mesta menadžera u Čelsiju se sve polako smiruje. Grejem Poter je u potpunosti promenio situaciju, Čelsi je počeo bolje da igra i nalazi se u seriji od četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima.

''Plavci'' u Premijer ligi pod Poterovim vođstvom imaju dve uzastopne pobede, a u prethodnom kolu su savladali Vulverhempton sa 3:0 i nalaze se na četvrtoj poziciji sa 16 osvojenih bodova. U međuvremeu je Čelsi u nedelju dana dva puta savladao i Milan u Ligi šampiona i na korak je od obezbeđivanja plasmana u nokaut fazu tog takmičenja.

Čelsi se već i navikao na igranje bez povređenog Ngolo Kantea, ali je klub sa Stamford bridža doživeo novi udarac pošto je Ris Džejms doživeo povredu kolena i preskočiće meč protiv Aston Vile iako nije nemoguće da pauze bude i znatno duža, a u timu neće biti ni Veslija Fofane. Aston Vila će dočekati ''plavce'' bez Bubakara Kamare, Lukasa Dinja, Ludviga Augustinsona i Dijega Karlosa.

Aston Vila će se u ovom meču igrati i protiv tradicije u međusobnim susretima protiv Čelsija pošto je tim iz Birmingema u poslednjih 10 utakmica u Premijer ligi uspeo da samo jednom savlada ''plavce'' dok je čak osam puta poražen uz samo jedan remi. Prošle sezone Čelsi je u obe utakmice ostvario lagane pobede.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave