IZ ITALIJE STIŽE POSLASTICA ZA SVE U SRBIJI: Derbi dela Mole!

Novosti online

15. 10. 2022. u 08:24 >> 08:25

VANjA Milinković Savić, Nemanja Radonjić i Saša Lukić protiv Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

ИЗ ИТАЛИЈЕ СТИЖЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА СВЕ У СРБИЈИ: Дерби дела Моле!

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Torina dočekaće Juventus od 18 časova u velikom gradskom derbiju koji se igra u okviru 10. kola italijanske Serije A. Biće ovo odlična prilika za "bikove" da upišu prvu pobedu nad velikim rivalom još od 2015. godine i trijumfa od 2:1. "Stara dama" je u velikoj krizi, navijači traže smenu Masimilijana Alegrija, a sve je kulminiralo porazom u Haifi od Makabija (2:0), velikan sa "čizme" je tako upisao treći neuspeh u četiri meča Lige šampiona i praktično se oprostio od plasmana u nokaut fazu.

Videli smo protiv Crvene zvezde koliko nezgodan ume da bude Makabi, a protiv Juvea je tim Baraka Bahara održao fudbalski čas ekipi Maksa Alegrija u prvih 45 minuta. Dao je dva, a mogao bar još toliko golova. Oba puta precizan je bio Omer Acili. Prvo u 7. minutu leđima, kada je ostao potpuno sam na skoku posle centaršuta Pjera Kornoa - što najbolje oslikava koliko su dekoncentrisani bili gosti u ovom meču, a potom i u 42, kada je iz kontre sjajno šutirao sa desne strane levicom u bliži ugao. U međuvremenu je Šeri pogodio prečku iz slobodnjaka, Acili još dvaput ozbiljno pripretio, jednom Bonuči blokirao Davida, a Ščensni odbranio šta je mogao... Na vetrometini je bio Poljak u prvom poluvremenu i tek nešto manje u drugom.

Po povratku sa odmora domaćin je kontrolisao dešavanja na terenu. Sjajna podrška navijača u Haifi dodatno je ulivala samopouzdanje fudbalerima Makabija, a pomagali su im i nemoćni gosti iz Torina.

Jedinu šansu vrednu pomena Juventus je kreirao u poslednjem minutu prvog poluvremena. Dušan Vlahović je šutirao glavom, Koen sjajnom paradom sačuvao mrežu, a na odbitak Goldberg zasmetao Miliku koji se spetljao i propustio da vrati neizvesnost.

Bjankoneri ne stoje dobre ni u prvenstvu. Vodeći Napoli ima već 10 bodova prednosti, osma pozicija postala je surova realnost, jer sa ovakvom igrom teško da se može uraditi nešto više. Uostalom, nekoliko dana pre poraza od Makabija Milan je takođe rutinski savladao nekada strah i trepet na "čizmi".

Pojedini italijanski mediji tvrde da Juventus ne želi da otpusti Alegrija zbog skupog obeštećenja u tom slučaju.

- Ne, ne, potpuno pogrešna informacija - tvrdi Anjeli i navodi:

- Ne može biti trenerova krivica ako ekipa nikoga ne može da pobedi. U Juventusu se odluke donose na kraju sezone. Uvek sam se protivio da razmišljam o otkazu u toku sezone i još je tako. Imamo grupu od 80-90 ljudi koji rade zajedno i potrebno je da ponovo nađemo pozitivnu energiju koja će omogućiti timu da pokaže svoje kvalitete.

Torinova forma ne uliva optimizam, ali protiv ovakvog Juventusa mogu igrati praktično svi. "Bikovi" su u seriji od četiri meča bez pobede, nakon tri poraza usledio je remi sa Empolijem (1:1) koji može biti signal da je kriza prošlost. 

Biće ovo pravi spektakl i za sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Naime, na jednoj strani videćemo Vanju Milinkovića Savića, Nemanju Radonjića i Sašu Lukića, dok su sa druge Dušan Vlahović i FIlip Kostić.

Juventus je kroz istoriju bio znatno uspešniji u međusobnim duelima. Popularni "Derbi dela Mole" odigran je čak 247 puta u svim takmičenjima. "Stara dama" je slavila na 108, Torino se radovao nakon 73 utakmice, dok je u 66 navrata bilo nerešeno.

Bjankoneri su na papiru favoriti uprkos lošoj formi koju će "bikovi" pokušati da iskoriste. Zbog svega navedenog odlučili smo se za kombinaciju golova.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima