FENJERAŠ CILJA PRVI TRIJUMF U SEZONI: Predrag Rajković protiv najgoreg napada u Primeri

Novosti online

10. 10. 2022. u 09:46

DA li je vreme za slavlje "zelenoprugaša"?

ФЕЊЕРАШ ЦИЉА ПРВИ ТРИЈУМФ У СЕЗОНИ: Предраг Рајковић против најгорег напада у Примери

Foto: Profimedia

Ekipa Elčea najveći je favorit za ispadanje u Segundu. Klub iz Alikantea je poslednjeplasirani klub Primere, uz Kadiz ima najlošiji napad u ligi, a kada se na to doda i ubedljivo najgora odbrana, jasno je zašto je selidba u niži rang sve bliža. "Zelenoprugaši" na svom kontu imaju samo jedan bod, priliku za poboljšanje svog salda imaju večeras od 21.00 u poslednjem meču 8. kola kada na stadion "Manuel Martinez Valjero" stiže Majorka.

Skinuo je Elče prokletstvo na gostovanjima u protekloj rundi, konačno je dao gol van svog stadiona. Ipak, navijačima ugođaj nije potpun. Prva pobeda u Primeri i dalje je samo san, ponovo se vraćaju kući bez bodova. U šaci su imali jedan, a onda je Unaj Lopez lansirao projektil i doneo trijumf Rajo Valjekanu - 2:1.

Završilo se kao bajka, a počelo kao košmar za domaćina. Poslao je Đerar Gambau oštru loptu u peterac, zaplivao je Stole Dimitrievski u prazno, a Oskar Boje je na drugoj stativi elegantno glavom spustio loptu u gol. Napravio je veliki kiks makedonski golman koji je na startu sezone izludeo Roberta Levandovskog.

Može Stole Dimitrievski da se zahvali Unaju Lopezu, Seriju Kamelju i fortuni. Pogledala je sreća Rajo kod prvoga gola. Majstorski je petom Oskar Treho odigrao za Serhija Kamelja. Opalio je iz prve, lopta je zakačila igrača u bloku i promenila smer. Ukopan je ostao golman Elčea.

Napadao je domaćin čitavo drugo poluvreme, ušao je i Radamel Falkao da pojača pritisak – ništa nije vredelo. Do voleja Unaja Lopeza u šestom minutu sudijske nadoknade.

Srpski reprezentativac Predrag Rajković u dresu Majorke nije uspeo pre devet dana da ponovi partiju Stoleta Dimitrievskog i pronađe način na koji bi zaustavio Levandovskog, mada ključni udarac iz 20. minuta utakmice verovatno ne bi zaustavio nijedan čuvar mreže na planeti. Barsin napadač je fantastično reagovao posle dodavanja Ansua Fatija, prebacio loptu sa leve na desnu nogu, a onda iskosa sa leve strane, sa nekih 13-14 metara udaljenosti poslao udarac koji je sa efeom pogodio unutrašnji deo stative i završio u mreži domaćeg tima. Rajković se bacio koliko je dugačak, ali je lopta imala takvu brzinu i putanju da je postala neodbranjiva.

Majorki je posle toga bilo izuzetno teško da se nametne kao kvalitetniji tim na terenu, s obzirom na to da je Barselona imala drastično veći posed lopte. Zapravo, jedini trenutak za kojim ekipa Havijera Agirea ima razloga da žali jeste situacija iz 35. minuta, kada se u iznenadnoj, ali kolosalnoj šansi, našao Haume Kosta, posle odličnog dodavanja Antonija Sančeza. Ipak, levi bek Majorke je loše reagovao, gađao je pravo u Ter Štegena, pa je Nemac uspeo da ukroti taj udarac.

Elče je poslednji međusobni duel večerašnjih rivala rešio u svoju korist rezultatom 3:0.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)