GRAFOSI U ODLIČNOM RITMU: Zvezdina budućnost blista u Prvoj ligi

Novosti online

29. 09. 2022. u 13:22 >> 13:22

FILIJALA šampiona Srbije dočekuje užičku Slobodu.

ГРАФОСИ У ОДЛИЧНОМ РИТМУ: Звездина будућност блиста у Првој лиги

FOTO: FK Grafičar

Fudbaleri Grafičara dočekaće užičku Slobodu na pomoćnom terenu Crvene zvezde u meču 11. kola Prve lige Srbije. Najmlađa ekipa u prvenstvu trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa 23 boda, tri manje od vodećeg IMT-a, dok su gosti sa stadiona "Radomir Antić" na 12. mestu sa samo jedanaest bodova.

Svi su verovali da je u pitanju mladalački zanos, i da Grafičar neće dugo izdržati u strahovitom pobedničkom ritmu. Bilo je onih koji su bili sigurni da ekipa sa Senjaka ne može do trijumfa na gostovanju Ubu, uzimajući u obzir iskustvo Jedinstva. Ipak, "grafosi" su u minuloj rundi slavili sa 2:1.

Grafičar je do vođstva stigao na karakterističan način, posle dobrog trčanja i tranzicije. Prvi pokušaj Mirka Nikolaševića je izblokiran, ali kod drugog golman Jedinstva nije imao šanse da interveniše posle šuta sa 16 metara. Nisu se domaćini predavali, u 27. minutu Igor Milanović je poravnao rezultat i tako uneo optimizam u redove Jedinstva.

Imalo je Jedinstvo nalet početkom nastavka, na raskvašenom terenu domaćini su dobijali više duela, kupili ničije lopte. Ali su brzo ostali bez goriva. Nisu mogli da se trkaju sa hitrim mladićima iz Beograda. Ponovo je pritiskao Grafičar i sasvim zaluženo stigao do pogotka u 77. minutu. Lopta se odbila do Jovana Šljivića koji je sa 16 metara majstorski pogodio za 2:1.

Za razliku od Grafičara čiji je susret 10. kola odložen, Sloboda je bila aktivna i to upravo protiv više puta pomenutog Jedinstva. U Užicu su mreže mirovale - 0:0.

Domaćin, koji na stadionu "Radomir Antić" u Užicu nije osetio gorčinu poraza, peti susret pred svojom publikom (po dve pobede i dva remija) dočekao je uz epitet favorita koji je pristupom i opravdao, međutim, činjenica da je diktirao tempo nije bila dovoljna da slomi otpor Ubljana. 

Grafičar je favorit na današnjem susretu, međutim, mlada ekipa trenera Marka Neđića je nepredvidiva.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!