"PRIJATELJSKI" MEČ U SKOPLJU: Krstajić protiv Severne Makedonije uigrava Bugare

Novosti online

26. 09. 2022. u 11:19

MEČ bez takmičarskog značaja.

ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ У СКОПЉУ: Крстајић против Северне Македоније уиграва Бугаре

FOTO: AP/Mindaugas Kulbis

Utakmicom u Skoplju reprezentacija Severne Makedonije završava svoje učešće u Ligi nacija. Na stadion "Todor Proeski" stiže Bugarska koja kao i domaćin nema rezultatski imperativ na večerašnjem susretu. Naime, i jedni i drugi su opstali u diviziji "C", Gruzija je izborila plasman u viši rang iz grupe "4", dok se Gibraltar seli u niži rang.

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije je gostovala u Tbilisiju pre samo tri dana u okviru 5. kola "C" divizije Lige nacija znajući da joj samo pobeda sa tri ili više golova razlike ostavlja šanse za prvu poziciju u grupi. Ali ovoga puta im prestonica Gruzije u kojoj su svojevremeno kroz baraž obezbedili učešće na Evru 2022, nije bila talična. Kažnjeni su popularni "risovi" za promašaje i katastrofalne reakcije svojih defanzivaca i kući se vratili praznih ruku, dok Gruzini slave plasman u "B" diviziju - 2:0.

Sa Hvičom Kvarackelijom, ofanzivcem koji od starta sezone oduševljava igrama u Napoliju, ekipa koju sa klupe predvodi Vili Sanjol ima pravog lidera. "Kvaradona" je to pokazao učešćem u oba gola svog tima jer je u 35. minutu primorao Miovskog na auto-gol, a sredinom drugog poluvremena pogotkom zapečatio pobedu domaćina.

Uputili su Makedonci duplo više udaraca ka golu rivala, ozbiljno pretili početkom oba poluvremena preko Spirovskog i Elmasa, ali je sjajni golman Giorgi Mamardašvili, koji je nedavno produžio ugovor sa Valensijom, zaustavio svih osam udaraca koji su večeras išli u okvir njegovog gola.

Mladen Krstajić sjajno je debitovao na klupi Bugarske. Nekadašnji selektor Srbije predvodio je svoj novi tim u pobedi nad slabašnim Gibraltarom - 5:1. Biće ovo još jedna prilika za uigravanje i pripremu za nove izazove koji predstoje u narednoj godini za Bugarsku i Krstajića.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,12)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 11)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?