HRVATI DRŽE SVE U SVOJIM RUKAMA: "Vatreni" u Beču overavaju prvo mestu, Arnautović piše istoriju Austrije

Novosti online

25. 09. 2022. u 11:45 >> 11:45

BIĆE uzbudljivo na rasprodatom "Ernst Hapelu".

ХРВАТИ ДРЖЕ СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Ватрени у Бечу оверавају прво месту, Арнаутовић пише историју Аустрије

EPA/EFE

Hrvatska na stadionu "Ernst Hapel" u Beču ima lepu priliku da pobedom nad Austrijom overi prvo mestu u grupi "1" divizije "A" Lige nacija. "Vatreni" su pre samo tri dana savladali Dansku na "Maksimiru" sa 2:1 i tako preuzeli prvo mestu, ipak da tu i ostanu potrebno je savladati "jodlere" kojima se smeši selidba u diviziju "B". Naime, izabranici Ralfa Ragnika imaju četiri boda, jedan više ima Francuska koja je u direktnom duelu bila bolja rezultatom 2:0, te se Austrijanci nadaju kiksu aktuelnog svetskog šampiona i svom podvigu nad Lukom Modrićem i družinom.

"Vatreni" su došli na prag još jednog istorijskog ostvarenja. Nalaze se na samo 90 minuta od plasmana na završni turnir najbolje četiri reprezentacije u Ligi nacija, pošto su pobedom nad Danskom preuzeli prvo mesto u grupi.

Posle prvog dela igre gde su obe ekipe imale šanse, nešto bolje Danci, a domaćin imao veći posed, golovi su viđeni u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu Hrvatska je povela. Prvenac u dresu nacionalnog tima postigao je Borna Sosa.

Držali su "vatreni" vođstvo sve do 77. minuta. A tada je na scenu stupio umetnik. Kristijan Eriksen je uputio bombu, koja je završila u levom gornjem uglu Livakovićevog gola. Slavlje Danaca nije dugo trajalo. Praktično odmah posle gola u igru je ušao Lovro Majer. A igrač Rena je u prvoj akciji, posle sjajnog dodavanja Bruna Petkovića savladao Šmajhela u 79. minutu.

Austrija nema šta da izgubi, jurišaće od prvog minuta, a istoriju u Beču ispisaće fudbaler srpskih korena Marko Arnautović. Fudbaler Bolonje postaće apsolutni rekorder po broju utakmica za reprezentaciju.

Temperamentnom napadaču biće to 104. meč za nacionalni tim, čime će prestići Andreasa Hercoga koji je odigrao 103 utakmice za Austriju.

Sada mu ostaje da proba da pojuri rekord Tonija Polstera, koji je najbolji strelac Austrije u istoriji sa 44 gola. Napadač Bolonje 33 puta je pogađao mrežu rivala u utakmicama za nacionalni tim.

U kakvoj je formi Arnautović govori i to da je od sedam golova svog tima u Seriji A on postigao čak šest.

Ove dve reprezentacije su se sastajale do sada šest puta u svojoj istoriji. Hrvatska ima pet pobeda a domaći tim je jedini trijumf ostvario u junu ove godine kada je u Osijeku slavio sa 3:0 i tako naneo za sada jedini poraz "vatrenima" u ovom takmičenju.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna