VRH TABELE NIJE DALEKO: Nemačka mora da pronađe odgovor na mađarsku disciplinu u odbrani

M.T.

23. 09. 2022. u 14:09 >> 14:09

"PANCERI" pod vođstvom Hansija Flika i dalje ne znaju za poraz.

ВРХ ТАБЕЛЕ НИЈЕ ДАЛЕКО: Немачка мора да пронађе одговор на мађарску дисциплину у одбрани

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Nemačke od starta ovosezonske Lige nacija gleda u leđa Mađarskoj, a "panceri" imaju priliku da to promene večeras od 20.45 na ''Red Bul areni'' u Lajpcigu, kada u petom kolu Grupe "3" divizije "A" Lige nacija dočekaju trenutno vodeći tim u grupi.

Od kada je Hansi Flik preuzeo selektorsku poziciju reprezentacije Nemačke, oni ne znaju za poraz. Flik je selektor postao u avgustu prošle godine i ostvario pobede na svih sedam mečeva kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, da bi Nemačka sada već bila u seriji od 13 mečeva bez poraza. Ipak, u Ligi nacija nije sve baš išlo po planu za Nemce.

"Panceri" su u prva tri kola tri puta remizirali sa Engleskom, Mađarskom i Italijom, ne uspevajući da dođu do trijumfa. Međutim, kao da se Flikovim igračima sve skupilo pa je u četvrtom kolu nastradala Italija sa 5:2, iako je Nemačka vodila u jednom momentu i sa 5:0. Nemačka od prvog kola ima zaostatak za Mađarskom koji sada iznosi jedan bod i sve se može preokrenuti posle večerašnjeg susreta, ali daleko od toga da će Nemcima biti lako, što je pokazao i meč protiv Mađara u Budimpešti kada je Flikov tim imao samo jedan šut u okvir gola, jer se više protiv disciplinovane odbrane domaćina nije moglo. Koliko je zapravo bilo teško igrati protiv takve Mađarske najbolje govore i reči Džošue Kimiha.

 - Retko kada sam igrao protiv tima koji se brani sa takvom disciplinom – rekao je novinarima ranije ove sedmice Kimih.

Mađarska je u prethodna dva izdanja Lige nacija od Lige "C" došla do elitnog društva i pokazuje da nije slučajno tu, što se moglo naslutiti i iz njenih igara još na Evropskom prvenstvu iako je osvojila dva boda u grupi sa Portugalom, Nemačkom i Francuskom. Takmičenje u Ligi nacija su otvorili pobedom protiv Engleske da bi usledio poraz od Italije. To nije demoralisalo tim selektora Marka Rosija koji je odigrao nerešeno sa Nemačkom, a onda usred Engleske pokazao da ne ume samo da se brani već i da napada isporučivši "Gordom Albionu" četiri komada u mrežu. Mađarska u potpunosti drži sudbinu u svojim rukama, ali će meč u Lajpcigu biti veliki test za Rosijevu ekipu.

Oba selektora imaju minimalne probleme sa povređenim igračima pošto će kod Nemaca izostati samo Marko Rojs, dok će Mađari biti bez Rolanda Salaja, što im znatno otežava situaciju u ofanzivi.

U poslednjih pet mečeva ova dva tima Nemačka je dva puta slavila, Mađarska uspela da ostvari jednu pobedu i poslednja dva meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna