BALKANSKI OKRŠAJ ZA PLASMAN U VIŠI RANG: "Sokolovi" stižu u Zenicu

V.D.

23. 09. 2022. u 12:00

VEČERAS od 20.45 na stadionu "Bilino polje" reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje najbolju selekciju Crne Gore

БАЛКАНСКИ ОКРШАЈ ЗА ПЛАСМАН У ВИШИ РАНГ: Соколови стижу у Зеницу

FOTO: EPA

Domaćin u dosadašnjem delu Lige nacija ne zna za poraz. Na četiri odigrana meča upisali su dve pobede i dva remija i sa osam bodova drže prvu poziciju na tabeli grupe "3" divizije "B" najmlađeg UEFA reprezentativnog takmičenja.

Popularni "zmajevi" su u junskom ciklusu Lige nacija prvo odigrali nerešeno na "Olimpijskom stadionu" u Helsinkiju sa selekcijom Finske 1:1, da bi tri dana kasnije na svom terenu savladali Rumuniju minimalnim rezultatom.

11. juna su gostovali u Podgorici današnjem rivalu i odigrali nerešeno 1:1. Puleni selektora Ivajla Peteva su na tom meču poveli golom Luke Menala ali je samo 15 minuta kasnije prvotimac Lacija Adam Marušić poravnao i postavio konačan rezultat meča.

U poslednjem četvrtom kolu slavili su u Zenici protiv Finaca. Golove za Bosnu postigli su Edin Džeko i Miralem Pjanić, najveće zvezde ove reprezentacije.

Bosna i Hercegovina bi eventualnom pobedom na ovom meču obezbedila plasman u elitnu grupu ovog takmičenja.

Sa druge strane, reprezentacija Crne Gore koju sa klupe predvodi Miodrag Radulović igra jako dobro u ovom ciklusu Lige nacija. 

Trenutno se nalaze na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Pored već pomenutog remija sa današnjim rivalom u Podgorici, zabeležili su dva trijumfa protiv selekcije Rumunije i jedan poraz od Finaca u Helsinkiju.

Reprezentacija BiH će nastupiti u najjačem sastavu, dok su Crnogorci u problemu sa povredama. Pored Krstovića i Savića koji sigurno neće biti u sastavu tima u Zenici, kao ni protiv Finske, pod velikim znakom pitanju su Stevan Jovetić, koga muči povreda, i Stefan Mugoša koji je nedavno preležao koronavirus.

Večerašnji rivali su se sastali tri puta do sada i zanimljivo je nijedna reprezentacija nije osetila slast pobede. Sva tri meča završena su nerešeno, i to dva bez golova i samo poslednji rezultatom 1:1.

Verujemo da se tradicija neće kvariti ni večeras što se tiče golova, ali bismo ipak prednost dali domaćoj ekipi koja bi pobedom overila plasman u najviši rang.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori