BITKA ZA BEG SA DNA: Nekadašnji polufinalista Lige šampiona u nezavidnom položaju

Novosti online

19. 09. 2022. u 10:33

BIĆE ovo veoma bitna utakmica za obe ekipe.

БИТКА ЗА БЕГ СА ДНА: Некадашњи полуфиналиста Лиге шампиона у незавидном положају

Foto Profimedia

Fudbaleri Tenerifa dočekaće posrnulu Malaga na stadionu "Rodrigez Lopez" u poslednjem meču šestog kola La lige 2 iliti Segunde. "Ćićarerosi" nisu započeli sezonu kako su želeli, tri poraza i remi uz trijumf minulog vikenda ne ulivaju nadu navijačima u visoke domete. Puleni Luisa Migela Ramisa nalaze se na 18. poziciji sa samo četiri osvojena boda.

Tenerife je verovatno i dalje u šoku posle poraza u finalu plej-ofa protekle sezone. Đirona je u revanšu slavila na stadionu "Rodrigez Lopez" sa 3:1 i vratila se u elitu, dok Ostrvljani moraju da pokušaju opet ove takmičarske godine. Bilo je prometno ovog leta na Balearima. Stigli su Borha Garses iz Atletika, Mo Dauda iz Anderlehta, Načo Martinez iz Valjadolida, Havi Dijaz iz Sevilje... Najveće pojačanje je ostanak prošle sezone najboljeg strelca tima Eladija Zorilje. Štoper Šek Mur je prodat Nešvilu za 1.820.000 evra.

Nekadašnji prvoligaš i polufinalista Lige šampiona u eri Manuela Pelegrinija već petu sezonu tavori u Segundi. Malaga nekako odoleva finasijskim problemima, te je igranje u drugom rangu postalo surova realnost sa klub sa "La Rosalede". 

Pablo Guede ima prilično skroman sastav na raspolaganju. Ukupna vrednost ekipe prema "transfermarktu" je nešto više od 20 miliona evra. Od poznatijih i iskusnijih igrača tu su Fran Sol koji je stigao na pozajmicu iz kijevskog Dinama. Senegalac Alfred Ndiaje vratio se na "La Rosaledu" nakon epizode u Viljarealu i saudijskom Al Šababu, dok je kao slobodan igrač iz Đirone stigao Aleks Galjar, najbolji asistent tima za sada.

Ako je Tenerife loše započeo sezonu, šta tek reći za Malagu? Belo-plavi su upisali samo jedan trijumf uz četiri poraza, te se nalaze na 21. mestu La lige 2, samo je Mirandes lošiji od Andalužana. Uprkos dominaciji u svim segmentima igre, Malaga je poražena minulog vikenda od Useke na gostovanju sa 1:0, jedini strelac na meču bio je Huan Karlos u 67. minutu.

Biće ovo veoma bitna utakmica za obe ekipe, beg sa dna je prioritet... 

Malaga je prethodne sezone savladala Tenerife u oba međusobna duela, rezultatima 1:0 i 2:0 (kao gost). 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili