NAKON ŠOKA U ZAGREBU MORAJU BOLJE! Pavlović poslednja prepreka napadačima "plavaca"

M.T.

14. 09. 2022. u 12:45

AUSTRIJSKI tim stiže na ostrvo u veoma dobroj formi.

НАКОН ШОКА У ЗАГРЕБУ МОРАЈУ БОЉЕ! Павловић последња препрека нападачима плаваца

FOTO: Tanjug/AP

Čelsi je u prvom kolu Lige šampiona doživeo hladan tuš u Zagrebu i večeras od 21 čas na ''Stamford bridžu'' dočekuje Salcburg u drugom kolu grupe "E", u meču koji moraju da dobiju.

"Plavci" su prošle nedelje u Zagrebu pretrpeli poraz od Dinama kojem londonski klubovi očigledno veoma leže, pošto je ranije skinuo skalpove Arsenalu, Totenhemu i Vest Hemu, a bio je to ujedno i poslednji meč Tomasa Tuhela kao menadžera Čelsija pošto je iste večeri dobio otkaz. Čelsi je imao svoje prilike u Zagrebu, ali je meč zapravo rešen kada je Oršić u 13. minutu postigao jedini gol na utakmici.

Biće to i prvi meč novog menadžera Čelsija Grejama Potera koji je posle tri sezone u Brajtonu otišao korak dalje i imaće priliku da se pokaže u Ligi šampiona u kojoj debituje. Ipak, Poteru neće biti lako. Čelsi je tokom leta potrošio oko 250 miliona funti na pojačanja, ali rezultati nisu baš sjajni.

"Plavci" su u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima doživeli tri poraza uz dve pobede i Poter će imati pune ruke posla. Na ruku mu je išlo što Premijer liga nije igrana za vikend zbog smrti kraljice Elizabete II pa je imao vremena da odradi nekoliko treninga više sa ekipom.

Salcburg je četvrto uzastopno takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona počeo remijem pred svojim navijačima na ''Red bul areni'' protiv Milana. Bio je to prilično otvoren meč, a oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Ekipa trenera Matijasa Jajsla igra odlično od početka sezone i poraz je pretrpela samo na startu austrijske Bundeslige od Šturma. Od tada, a prošlo je mesec i po dana, Salcburg je ostvario sedam pobeda i samo jedan nerešen rezultat, upravo u meču protiv Milana.

Na ruku Grejamu Poteru pred njegov debi u Ligi šampiona ide i činjenica da može da računa na sve igrače osim povređenog Ngolo Kantea koji će morati da pauzira makar do kraja reprezentativne pauze. Na drugoj strani, Salcburg se pretvorio u bolnicu. Jajsl ima mnogo problema pošto za Čelsi ne može da računa na Maksimilijana Vobera, Umara Soleta, Kamila Pjatkovskog, Brajana Okoa, Mamadu Dijambua, Usmana Diakitea, Samsona Tidžanija, Luku Sučića, Džastina Omoregija i Sekuu Koita.

Čelsi i Salcburg su do sada odigrali samo jedan međusobni meč, prijateljsku utakmicu pre tri godine, a u pravoj goleadi slavio je engleski tim sa 5:3.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)