KAKO ZAUSTAVITI MBAPEA, NEJMARA I MESIJA: Makabi pred teškim zadatkom pred svojim navijačima

M.T.

14. 09. 2022. u 11:26

Pariz Sen Žermen trenutno deluje nezaustavljivo.

КАКО ЗАУСТАВИТИ МБАПЕА, НЕЈМАРА И МЕСИЈА: Макаби пред тешким задатком пред својим навијачима

FOTO: EPA

Posle 13 godina Makabi iz Haifa zaigrao je u Ligi šampiona otvorio je sezonu porazom od Benfike, ali teško će izraleski klub moći da popravi utisak pošto mu u drugom kolu grupe "E" večeras od 21 sat na stadion ''Sami Ofer'' dolazi moćni Pariz Sen Žermen.

Prethodne nedelje Makabi je u Lisabonu poražen sa 2:0 od Benfike. Izraelski tim uspeo je da sačuva svoju mrežu netaknutu u prvih 45 minuta, ali je u drugom poluvremenu Benfika za četiri minuta postigla dva gola i rešila pitanje pobednika. Nije se Makabi totalno zatvorio protiv portugalskog velikana, uspeo je tim trenera Baraka Bahara i da stvori par prilika, ali je jasno da je u ovoj grupi potpuni autsajder.

Ipak, Makabi se nalazi u dobroj formi. ''Zeleni'' su nepogrešivi u domaćem šampionatu gde su ostvarili sve četiri pobede, a poslednju za vikend protiv Nes Zione, pokazavši da ih neuspeh protiv Benfike nije uzdrmao na domaćem frontu. Međutim, sve to će malo vredeti protiv Pariz Sen Žermena.

Parižani su u totalnom naletu. Prethodne nedelje su na startu Lige šampiona savladali Juventus sa 2:1 na ''Parku prinčeva'', da bi prošlog vikenda u francuskom šampionatu minimalcem savladali Brest koji je imao i priliku da postigne gol iz penala, ali je Donaruma uspeo da ga odbrani. Bila je to osma pobeda Pariz Sen Žermena na devet odigranih mečeva, a ekipa Kristofera Galtijea nije uspela sa savlada samo Monako sa kojim je pre dve nedelje odigrala 1:1. Osovina Mbape – Nejmar – Mesi funkcioniše fantastično od starta sezone i teško je zamisliti da će Makabi uspeti da ih zaustavi.

Bahar ima par problema u sastavu pošto zbog povreda neće igrati Ali Mohamed, Suf Podgoreanu i Mahmud Džaber, ali situacija definitivno nije alarmantna. Galtije takođe nije u potpunosti pošteđen problema sa povređenim igračima. Presnel Kimpembe se povredio protiv Bresta i preskočiće Makabi, kao i Renato Sančez, dok je već duže vreme odsutan Timoti Pembele.

Biće ovo ujedno i prvi međusobni susret ova dva tima, a jasno je da su Parižani apsolutni favoriti i sve osim pobede "svetaca" bilo bi prvorazredno iznenađenje.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)