OKRŠAJ ZVEZDINIH RIVALA: Borba za drugu pobedu u Kneževini

V.D.

15. 09. 2022. u 11:40

VEČERAS od 18.45 na stadionu "Luis II" sastaju se Monako i Ferencvaroš

ОКРШАЈ ЗВЕЗДИНИХ РИВАЛА: Борба за другу победу у Кнежевини

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Monaka nisu na najbolji moguću način započeli sezonu u Ligi 1, međutim, kako vreme protiče tako i klub iz kneževine pruža sve bolje partije. U poslednja dva kola su zabeležili dve pobede na gostovanju Nici (1:0) i za vikend kod kuće protiv Liona sa 2:1.

Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji nakon sedam odigranih kola sa osvojenih 11 bodova i gol-razlikom 10:12, a vodeći PSŽ i Marselj im beže osam bodova.

Izabranici trenera Klemana slavili su protiv Crvene zvezde u prvom kolu Liga Evrope minimalnim rezultatom. Jedini strelac na tom meču u kome Monako nije bio nadmoćan rival bio je švajcarski reprezentativac Bril Embolo. Imao je srpski šampion nekoliko dobrih prilika na tom meču, a čak je bila i jedna sporna situacija u kojoj nemački sudija Osmers nije hteo da iskoristi mogućnost gledanja VAR tehnologije.

Eventualnim trijumfom na svom terenu protiv mađarskog šampiona "kneževi" bi došli nadomak plasmana u nokaut fazu i to nakon samo dva kola.

Mađarski šampion nastavlja da dominira u domaćem prvenstvu. Oni se nalaze na sigurnoj prvoj poziciji sa 18 bodova. Nakon šest odigranih kola imaju isto toliko pobeda uz sjajnu gol-razliku 18:1.

Ekipa sjajnog ruskog stručnjaka Stanislava Čerčesova je napravila mali podvig u prvom kolu Lige Evrope, pošto je na svom terenu sa igračem manje savladala blago favorizovani Trabzon.

Duel na "Grupama areni" u Mađarskoj prestonici je završen rezultatom 3:2, a podatak za svaku pohvalu je da je mađarski šampion uspeo da postigne čak dva gola sa igračem manje jer je u 16. minutu nakon divljačkog starta isključen defanzivac domaćih Eldar Ćivić.

Postigao je u 87. minutu izjednačujući gol za Trabzon najskuplji igrač turskog tima Jazici, ali je nakon VAR-a dosuđen ofsajd i gol je poništen pa je Ferencvaroš upisao prva tri boda u novoj sezoni Lige Evrope.

Ova dva rivala se nikada do sada nisu sastajala u svojoj istoriji, a mi verujemo da će tri boda ipak ostati u kneževini s obzirom na to da je Monako značajno podigao formu u odnosu na početak sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)