BRAGA MELJE I NEMA NAMERU DA STANE: "Nadbiskupi" su u fenomenalnoj formi

Novosti online

15. 09. 2022. u 11:17

NEMA sumnje da će veliki faktor na "kamenolomu" imati fizička sprema igrača.

БРАГА МЕЉЕ И НЕМА НАМЕРУ ДА СТАНЕ: Надбискупи су у феноменалној форми

Foto: Profimedia

Ekipa Brage prosto melje rivale na startu sezone. Popularni "nadbiskupi" su nakon uvodnog remija u portugalskoj Primeiri ostvarili pet uzastopnih pobeda i sa 16 bodova se nalaze na drugoj poziciji, odmah iza slavne Benfike. Klub sa "kamenoloma" svoju formu potvrdio je i rutinskim trijumfom nad Malmeom (2:0) u Švedskoj na premijeri u Ligi Evrope, a sada će imati ispred sebe znatno teži zadatak - Union Berlin.

Braga je minulog vikenda savladala Rio Ave sa 3:2. Pogledom na rezultat stiče se utisak da su se izabranici Artura Žorža mučili na gostovanju, ipak nije bilo tako. Mutasim Al Musrati, Juri Medeiroš i Rikardo Orta pogađali su i uveli meč u miran finiš. Rio Ave je preko Emanuela Boatenga i Aziza stigao do 3:2 na pet minuta pre kraja, ali "benzina" za nešto više nije bilo.

Iznenađujuće, Union iz Berlina se nalazi na prvom mestu Bundeslige. "Gvozdeni" su nakon poraza od Sen Žiloaza (0:1) na evrosceni uspeli da se izdignu i minimalnim rezultatom savladaju Keln na gostovanju.

Pre tri i po godine, u maju 2019. godine, ovaj mali nemački klub borio se sa velikim Hamburgerom za ulazak u Bundesligu. Nekadašnji prvak Evrope je i dalje u Cvajti, a četa Ursa Fišera ne samo da uspešno igra u eliti, nego je nakon trijumfa nad "jarčevima" jedina uz Bajern bez poraza i lider na tabeli. Pritom, po drugi put uzastopno igra u Evropi.

Dominantni su gosti bili u uvodnih pola sata, poveli su autogolom Tima Hebersa u 3. minutu, imali priliku da reše utakmicu još kojim golom, međutim, povratnik posle povrede Žordan Sibačo loše je izveo najstrožu kaznu u 10. minutu.

Imao je Union još nekoliko veoma dobrih prilika, početkom drugog dela i stativu, ali nije mogao da drugog pogotka koji bi definitivno slomio bledi Keln. Kako je vreme prolazilo tempo je postajao sve slabiji. I jedna i druga ekipa igrala su proteklog četvrtak Evropu i to se jasno osetilo na energetskom planu.

Obe ekipe su imale naporne mečeve u domaćem šampionatu. Nema sumnje da će veliki faktor na "kamenolomu" imati fizička sprema igrača, a ko bude bio u boljem stanju imaće ogromne šanse da stigne do pozitivnog rezultata.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest