"KELTI" OSVAJAJU VARŠAVU? Škotski šampion gostuje ukrajinskom

V.D.

14. 09. 2022. u 13:25

U drugom kolu grupe "F" Šahtjor iz Donjecka dočekaće Seltik iz Glazgova

КЕЛТИ ОСВАЈАЈУ ВАРШАВУ? Шкотски шампион гостује украјинском

Foto: Profimedia

Ukrajinci su šokirali u prvom kolu kada su na gostovanju deklasirali favorizovani Lajpcig sa 4:1. Popularni "rudari" koji su prošle sezoni proglašeni šampionima nakon samo 18 odigranih kola su pred početak sezone u Ligi šampiona slovili za najveće autsajdere u grupi s obzirom da su gotovi svi stranci napustili klub zbog ratnog stanja u Ukrajini ali ni to nije predstavljao problem ekipi hrvatskog trenera Igora Jovićevića da napravi najveće iznenađenje prvog kola u svim evropskim takmičenjima.

Šahtjor igra i odlično u domaćem prvenstvu nakon uvodnog remija sa Metalistom bez golova vezao je tri pobede i nalazi se na deobi prvog mesta sa deset osvojenih bodova i gol razlikom 4:1.

Interesantno da se u timu Šahtjora najviše istakao nekadašnji igrač Seltika, Ukrajinac Marian Šved, koji je u redove ukrajinskog šampiona stigao iz belgijskog Mehelena. On je postigao jedan gol u prvenstvu na prošlom meču protiv Černomoreca iz Odese dok je na meču protiv Lajpciga dva puta tresao mrežu nemačkog predstavnika.

Seltik igra sjajno u domaćem prvenstvu. "Zeleno-beli" iz Glazgova imaju neverovatan start i na šest mečeva upisali su isto toliko pobeda uz gol razliku 25:1. Čak su i u "Old firmu" deklasirali najvećeg rivala Rendžers sa 4:0 i tako stvorili prednost od pet bodova na tabeli. 

"Kelti" su za razliku od njihovog današnjeg rivala imali malo više vremena za odmor s obzirom da je sedmo kolo prvenstva škotske odloženo zbog smrti Kraljice Elizabete II. 

Seltik je odigrao bolji meč u prvom kolu protiv šampiona Evrope nego što to rezultat govori. Odolevali su napadima Reala iz Madrida i čak stvarali po koju priliku sve do 56. minuta kada je mrežu domaćih i golmana Harta načeo Vinisijus Žunior. Četiri minuta kasnije na asistenciju Edena Azara gol je postigao Luka Modrić dok je konačan rezultat postavio baš Belgijanac koga je kraljevski klub pre tri sezone platio Čelsiju čak 115 miliona evra.

Azar koji je kuburio sa povredama nikada nije pokazao ni približne partije koje je pružao u dresu londonskih plavaca ali je protiv Seltika zamenio povređenog Benzemu i sjajnom rolom najavio moguću sjajnu formu u nastavku sezone.

Današnji rivali su se do sada sastali u Ligi šampiona četiri puta i videli smo po dve pobede na obe strane. Poslednji susret odigran je još sada već davne 2007. godine kada je "Seltik parku" domaćin slavio sa 2:1.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri