DVA UZASTOPNA REMIJA SU PREVIŠE ZA BAJERN: Štutgart bi u Minhenu mogao loše da se provede

M.T.

10. 09. 2022. u 09:46

"ŠVABE" i dalje traže prvu pobedu, ali će je teško pronaći u Bavarskoj.

ДВА УЗАСТОПНА РЕМИЈА СУ ПРЕВИШЕ ЗА БАЈЕРН: Штутгарт би у Минхену могао лоше да се проведе

FOTO: Tanjug/AP

Sa statusom apsolutnog favorita minhenski Bajern će danas od 15.30 u okviru šestog kola Bundeslige na ''Alijanc areni'' dočekati Štutgart, u meču u kojem će Bavarce zanimati samo jedno – pobeda.

Bajern je posle očekivanog starta i tri pobede u tri kola, u naredna dva prilično iznenađujuće remizirao u mečevima protiv Borusije Menhengladbah i Union Berlina, a takvi rezultati su ga koštali i vodeće pozicije u šampionatu u kojem već 10 godina uzastopno suvereno vlada.

Bavarci su trenutno treći na tabeli iza Borusije Dortmund i Frajburga koji imaju po 12 bodova, ali je potonji na čelu tabele zbog bolje gol razlike. Odavno su Bavarci zaboravili kako je gledati drugim timovima u leđa na tabeli i nema sumnje da će tim Julijana Nagelsmana već danas protiv Štutgarta početi da ekspresno popravlja situaciju u svoju korist, posebno što su u Ligi šampiona na teškom gostovanju protiv Intera ostvarili pobedu.

Štutgart verovatno nije mogao u gorem trenutku da dođe u Minhen. Bajern je gladan pobeda, a upravo to je ono što Štutgartu nedostaje u novoj sezoni Bundeslige. "Švabe" su u prethodnih pet kola remizirale čak četiri puta i doživele samo jedan poraz od Frajburga i trenutno su na 13. mestu šampionta sa četiri boda, pa nisu ni mnogo daleko od zone ispadanja u kojoj su takođe timovi bez pobede do sada. Poslednji remi Štugart je odigrao protiv Šalkea koji je u očajnoj formi. Doduše u prethodna dva meča su "švabe" imale igrača manje, a protiv Kelna su ostale i bez trenera pošto je Pelegrino Mataraco dobio crveni karton.

Nagelsman nema nekih većih kadrovskih problema pošto će meč protiv "švaba" propustiti samo Buna Sar i Kingsli Koman zbog povreda, mada je slično i u Štutgartu kojeg su dodatno oslabili crveni kartoni. Tako će zbog isključenja meč protiv Bajerna propustiti Džošua Vanoman i Luka Fajfer, dok zbog povreda pauziraju Florijan Šok, Nikolas Narti i Tandži Kulibali.

Bajern je dominantan u međusobnim susretima protiv Štutgarta pošto je slavio na osam od poslednjih 10 mečeva, dok je su gosti uspeli jednom da stignu do pobede, dok je jedan meč završen nerešeno. Prošle sezone "švabe" su uspele da ostanu neporažene na ''Alijanc areni'', ali su pred svojim navijačima dobili pet komada.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)