ZVEZDA IMA ČEMU DA SE NADA: Monako nije bauk, uz pomoć "delija" sve je moguće

Novosti online

08. 09. 2022. u 09:40

ŠAMPION Srbije u misiji "evropsko proleće".

ЗВЕЗДА ИМА ЧЕМУ ДА СЕ НАДА: Монако није баук, уз помоћ делија све је могуће

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda će večeras od 21 čas dočekati ekipu Monaka na stadionu "Rajko Mitić" u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope. Šampion Srbije se u svojoj slavnoj i trofejnoj istoriji do sada nikada nije sreo sa popularnim "kneževima" u zvaničnim susretima.

Fudbaleri Crvene zvezde se trenutno nalaze na drugoj poziciji sa 20 osvojenih bodova u domaćem šampionatu i dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe. Da ekipa gaji napadački fudbal svedoči gol-razlika 27:4, a od početka Superlige Srbije crveno-beli su naročito bili golgeterski raspoloženi na "Marakani". Redom su savladani niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Radnik (6:0), Voždovac (4:0) i Javor (4:1). Ipak, na poslednjoj utakmici klub iz "Ljutice Bogdana" je remizirao protiv TSC-a (1:1) na svom stadionu.

 

Sa druge strane, Monako zauzima 10. mesto u nacionalnom prvenstvu Francuske sa osam osvojenih poena, uz gol-razliku 8:11. U veoma trkački zahtevnoj ligi upisali su dve pobede, a isto toliko puta su remizirali i doživeli poraz. Startovali su pobedom protiv Strazbura (2:1), a onda je usledila serija nešto slabijih rezultata posle eliminacije od holandskog PSV-a u plej-ofu za Ligu šampiona. Napravili su pravu senzaciju u remiju sa PSŽ-om na "Parku prinčeva" kada su odigrali 1:1 sa jednom od najjačih ekipa u Evropi. Na poslednjem duelu u Ligi 1 su upisali tri boda protiv Nice, nakon što su slavili minimalnim rezultatom.

Šef stručnog štaba Monaka - Filip Klement izvodi sastav u formaciji 3-4-3 i retko odstupa od tog sistema. Na golu je mladi Aleksander Nibel, čuvar mreže na pozajmici iz minhenskog Bajerna. Trojku ispred njega čine Aksel Disasi, koji često nosi kapitensku traku ukoliko u startnoj postavi nije desetka Monaka - Ben Jeder. Pored njega dejstvuju Giljermo Maripan, reprezentativac Čilea, i dvadesetjednogodišnji Badijašil. Kao opcija za poziciju štopera nalazi se i Malang Sar - pozajmljen fudbaler Čelsija.

U veznom redu su neprikosnoveni Mohamed Kamara koji je u transferu vrednom 15 miliona stigao u Monako i momak koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Francuske - Jusuf Fofana. Po levom boku dejstvuje brazilski internacionalac Enrike Oliveira, a na desnom su opcije Ruben Agilar i još jedan Brazilac Vanderson. Najjače oružje Monaka jeste trojac koji predstavljaju igrači dobri u gotovo svakom segmentu igre, a to su: Golovin, Embolo i Ben Jeder. Kao opcije sa klupe na terenu se mogu naći Minamino, Krepin Diata, Kevin Foland, Viljem Žebel…

Crvena zvezda igra protiv veoma trkačke ekipe, spremne da se nadigrava čitavih 90 minuta, a tu dolazimo do najveće boljke crveno-belih. Naime, evidentno je da puleni Miloša Milojevića imaju problema sa kondicijom, pad u igri posebno je primetan od 60. minuta. Ukoliko se prebrodi ta kriza, srpski predstavnik u Ligi Evrope ima čemu da se nada.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri