NANT PROTIV VELIKANA IZ PIREJA: Legenda svetskog fudbala i Olimpijakos večeras na "Bužoaru"

Novosti online

08. 09. 2022. u 11:15

POPULARNI "kanarinci" pokušaće da se iskupe svojim navijačima za poraz minulog vikenda od dominantne sile u Ligi 1. Naime, PSŽ je slavio kao gost sa ubedljivih 3:0.

НАНТ ПРОТИВ ВЕЛИКАНА ИЗ ПИРЕЈА: Легенда светског фудбала и Олимпијакос вечерас на Бужоару

Foto: Profimedia

Aktuelni osvajač Kupa Francuske, ekipa Nanta, ugostiće na svom "Bužoaru" grčki Olimpijakos u prvom kolu Lige Evrope. Utakmica koja se igra u okviru grupe "G" na programu je od 21 čas. Popularni "kanarinci" pokušaće da se iskupe svojim navijačima za poraz minulog vikenda od dominantne sile u Ligi 1. Naime, PSŽ je slavio kao gost sa ubedljivih 3:0.

Mogao je Nant večeras da doživi i veću katastrofu, više od sat vremena imao je igrača manje, ali i sreću da gostujući fudbaleri nisu želeli da zapinju, već su narodski rečeno odigrali do prijatnosti i maksimalno se sačuvali za gostovanje Juventusa na Parku prinčeva u prvom kolu grupne faze Lige šampiona sredinom naredne nedelje

Zbog toga je, uostalom, Nejmar, daleko najistaknutiji pojedinac dosadašnjeg dela Lige 1 sa sedam golova i šest asistencija, meč počeo na klupi, pa su preostala dvojica iz napadačke linije ekipu odvela do vrha tabele. U šetnju je "svece" poveo Kilijan Mbape, a mapu "Bužoara" držao mu je Lionel Mesi. Uposlio je Argentinac mladog Francuza u 18. minutu kada je ovaj sa 16 metara odapeo strelu u dalji ugao Nantovog gola, početkom drugog poluvremena počastio ga još jednom asistencijom, a sredinom nastavka prosek golova pariskog tima po meču na četiri (24 gola na šest utakmica!) podigao je Nuno Mendeš, pošto je rezervista Nejmar koji sekund ranije promašio prazan gol sa pet metara (doduše malo iskosa).

Olimpijakos se nakon prilično bledih izdanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i za Ligu Evrope, konsolidovao i počeo da pobeđuje u domaćem prvenstvu. Velikan iz Pireja je bio aktivan poslednjih dana prelaznog roka, te se pojačao najtrofejnijim igračem u istoriji Real Madrida - Marselom.

Iskusni levi bek se ovog leta rastao sa kraljevskim klubom, dugo je vagao brojne zanimljive ponude, pominjali su se Leverkuzen, Nica i Monca, ali je najtrofejniji igrač u istoriji Real Madrida odabrao Pirej. Marselo je stavio paraf na jednogodišnji ugovor, uz opciju saradnje na još godinu dana.

Publika pirejskog velikana bila je ponosna onda kada su dres nosili brazilski asovi Rivaldo i Đovani, nema sumnje da će tako biti i kada je u pitanju Marselo. Ipak, ostaje da se vidi u kom je stanju novo pojačanje kluba sa "Karaiskakija" i da li još uvek može da pravi razliku na terenu. 

U ovakvoj situaciji snage i forme Olimpijakosa na evrosceni, malu prednost dajemo Nantu i to samo zbog domaćeg terena i podrške sa tribina.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,86)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)